• ···
Tærte med lilla gulerødder, basilikum og gedeost

Verdens bedste thaisuppe

IMG_4660

FullSizeRender

IMG_4656

Jeg har før sagt, at man skal være forsigtig med at proklamere, at en opskrift er verdens bedste, med mindre man er helt sikker i sin sag. Det er jeg i det her tilfælde.

Thaisuppen er en gammel kending, som jeg ofte lavede dengang, jeg begyndte at interessere mig for madlavning. Jeg var ikke flyttet hjemmefra på det tidspunkt og mine forældre var utrolig glade, når jeg gad at lave mad, og suppen blev derfor lavet lidt for mange gange i den periode. Efter et stykke tid stoppede jeg med at lave suppen, vi fik simpelthen for meget af den, men forleden dag kom jeg til at tænke på den igen og på, hvor godt den egentlig smagte. Min mor havde heldigvis gemt opskriften og sendte den til mig.

Udover at have en fantastisk indbydende farve af gurkemeje, er suppen helt speciel, fordi man kan smage alle ingredienserne, der er i. Forårsløg, hvidløg, chili, ingefær og lime giver suppen kant og gør den spicy, imens svampene og kokosmælken tager toppen af det stærke og gør suppen blød og rund. Man får helt lyst til at pakke kufferten og rejse på ferie, så autentisk smager suppen!

I gamle dage kom jeg stegte kyllingestrimler i suppen, i dag kommer jeg kikærter i – kikærter er måske ikke så asiatiske – men de er en god proteinkilde og giver suppen bid.

God kogelyst! 🙂

Ingredienser (3-4 pers)

 • 3-4 forårsløg (gem lidt til pynt)
 • 1 stort rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 300 g blandede svampe
 • 1/2-1 rød chili
 • 15 g frisk ingefær
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 tsk gurkemeje (obs: gurkemeje farver meget, så pas på tøj og køkkenbord)
 • Saft og skal af 1 ubehandlet lime
 • 1 dåse kokosmælk (400 ml) + 6 dl grøntsagsbouillon
 • 1 dåse kogte kikærter
 • Salt
 • 1 bundt koriander

Fremgangsmåde

 1. Hak forårsløg, rødløg, hvidløg, svampe, chili og ingefær fint.
 2. Varm en stor, tykbundet gryde op med olivenolie og sautér grøntsagerne indtil svampene har afgivet al væske.
 3. Tilsæt gurkemeje, fintrevet limeskal, kokosmælk, bouillon og 1 tsk salt og rør rundt. Varm suppen igennem i 5-10 minutter.
 4. Dræn kikærterne for vand og hæld dem ved. Smag suppen til med limesaft, chili, ingefær og salt. Det er vigtigt at være omhyggelig med tilsmagningen – det er dét, der gør suppen til verdens bedste.

Servér suppen med flute og pynt hver portion med lidt koriander og forårsløg.

Velbekomme 🙂

IMG_4666

IMG_4655

IMG_4659

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med lilla gulerødder, basilikum og gedeost