• ···
Quinoasalat med gedeost, brombær og vinaigrette

Vegetarens guide til Barcelona // Part 1

IMG_9385

Jeg har netop besøgt byen, hvor storbyferie og badeferie bliver kombineret i en gastronomisk paella, krydret med Gaudí’s arkitektoniske spidsfindigheder, en skefuld af Picassos kunst, et pulserende natteliv og selvfølgelig rettens ’salt’: skøn mad og drikke! Alle ingredienserne er grundsten i storbyens unikke charme og popularitet, hvor man fra start til slut føler sig komfortabel, veltilpas og alligevel langt væk fra det vante.

– byen jeg taler om, er selvfølgelig Barcelona 🙂

Som lovet får I her mine 11 bud på de bedste, finurligste og mest specielle steder i Barcelona, der på hver sin måde repræsenterer en eller anden form for mad eller drikke. Mange af stederne er selvfølgelig vegetariske spisesteder, men I finder også en god kop kaffe og et marked i guiden. De udvalgte steder er ikke nødvendigvis de mest populære eller kendte i Barcelona, men derimod steder, hvor jeg selv har været og som jeg synes er charmerende på sin helt egen måde.

Barcelona har et uendeligt udvalg af vegetariske spisesteder, så udover de 11 anbefalinger, har jeg i Part 3, som I får på onsdag, skrevet tips og tricks, samt andre steder, som jeg selv ville have besøgt, hvis jeg havde haft mere tid i byen.

Rigtig god læselyst – jeg håber, at I kommer i feriestemning 🙂

1. KAFFEN

IMG_9632

IMG_9631

IMG_9550

FullSizeRender_1

Hvad: Surf House
Hvor: Carrer l’Almirall Aixada, 22

Det første man skal gøre, når man kommer til Barcelona og har pakket ud, er selvfølgelig at finde et godt kaffested, hvor man kan planlægge sin kommende ferie og være sikker på at få en god kop kaffe, hvis alle andre cafeer fejler. Surf House er et godt bud på sådan et sted og er, med sin stjerneplacering lige ud til Barcelonas strandpromenade, et dejligt sted at slå sig ned i en blød sofa, tage en kop kaffe og kigge på mennesker. Atmosfæren er tilbagelænet og surfer-cool, ligesom servitricerne, der mest af alt virker som nogle, der netop er trådt af deres surfbræt og helt tilfældigt har lyst til at servere kaffe for dig i deres pause.

Plussiden: Surf House laver god og overraskende billig kaffe, cafeens placering taget i betragtning – og, ja… netop cafeens placering er upåklagelig.
Minussiden: Der er langt at gå til stranden, hvis man befinder sig inde i byen, ca. 1,5-2 km. Prøv eventuelt Federal Café på Carrer del Parlament, 39, som ligger mere centralt. Federal har fantastisk kaffe og meget lækker (omend dyr) morgenmad og brunch.

2. BAGERIET

FullSizeRender

FullSizeRender_2

IMG_9633

IMG_9636

Hvad: Praktik Bakery
Hvor: Carrer de Provença, 279n (+ Baluard Bakery på Carrer del Baluart, 38)

Et andet sted, som er værd at aflægge et besøg, er hotellet Praktik Bakery, hvor I finder bageriet Baluard Bakery. Lad jer ikke forvirre af de to navne – selve bageriet hedder Baluard Bakery, men hotellet Praktik Bakery er så priviligeret at have sit helt eget bageri midt inde i bygningen. Så hvis I er gæst hos Hotel Praktik Bakery, kan I få (helt) friskbagt brød hver morgen – det er da service! Baluard serverer både brød, kager og kaffe og har desuden et lille udvalg af sandwiches og foccacia. Stedet er populært, så I vil både møde folk, der bor på hotellet, turister der kommer ind fra gaden og lokale folk. Baluard Bakery har desuden en filial nede ved stranden, ikke langt fra Surf House, hvis I skulle blive brødsultne på vej hjem fra badeturen.

Plussiden: Bageriets bagværk er utrolig lækkert og stedet er rent og pænt, og har ikke bagermestre der står og klør sig i næsen (jep… det har jeg oplevet!).
Minussiden: Bageriet har desværre ikke sandwich uden kød (i hvert fald ikke i Hotel Praktik Bakery), så her må I nøjes med brød, foccacia, kaffe eller kage.

3. DEN VEGANSKE

IMG_9554

IMG_9553

FullSizeRender

IMG_9651

Hvad: Veggie Garden
Hvor: Carrer dels Àngels, 3

Veggie Garden er mit nuværende yndlingssted i Barcelona. Det veganske spisested ligger i et dejligt kvarter tæt ved universitetet, hvor nærmiljøet ikke findes meget hyggeligere, hvis man blot kigger sig lidt om i de omkringliggende gader. Restauranten, eller cafeen, ligger i midten af en lang allé, som er omgivet af store grønne træer, hvor det summer af liv på alle tider af døgnet. Stedet er populært og serverer da også alt fra salater med seitan-, tofu-, kikærte- og linsebøffer til burgere, dagens ret og juicer. Forvent ikke stor gastronomi, men i stedet hverdagslækker og prisvenlig mad, hvor råvarer og grøntsager er friske, velsmagende og i rigelige mængder.

Plussiden: Veggie Garden ligger kun ca. 5 minutters gågang fra midtbyen (Placa de Catalunya og Ramblaen) og tilbyder, modsat mange andre steder, retter, hvor friske grøntsager og frugt er hovedingredienserne. Stedet har både åben frokost og aften.
Minussiden: Der kan godt opstå lidt ventetid, hvis I kommer midt i myldretiden (kl. 12-13 og 20.30-22), men sæt jer på kantstenen, nyd synet af de forbigående mennesker eller brug eventuelt tiden på at kigge over på den sjove tatoo-butik Mao & Cathy, på modsatte side af gaden.

4. DEN ASIATISKE

IMG_9658

IMG_9657

IMG_9387

IMG_9661

Hvad: LaVietnamita Born
Hvor: Carrer del Comerç, 17 (+ LaVietnamita Gracia på Carrer del Torrent de l’Olla, 78)

Restauranten LaVietnamita gør sig ikke meget i spansk kogekunst, men har derimod så godt styr på det asiatiske køkken, at det ville være en skam ikke at aflægge stedet et besøg. LaVietnamitas stil minder lidt om et folkekøkken, hvor man sidder ved langborde, selv skal udfylde sin bestillingsseddel, aflevere den i baren og efterfølgende hente sin mad, når den er klar. Restauranten serverer alt fra forårsruller, rissalater og supper til dagens menu, som består af forskellige småretter, som man kan sidde og pille i. LaVietnamita er ikke en vegetarisk restaurant, men har mange vegetariske alternativer og på bestillingssedlen kan man afkrydse, om man er vegetar. Der kan ikke bestilles bord på restauranten, så kom i god tid – kl. 22 er der fyldt. Ellers ligger der også en LaVietnamita i Gracia (se adressen ovenfor).

Plussiden: LaVietnamita ligger i det hippe kvarter Born, der huser nogle af byens bedste og dyreste shoppingmuligheder. Før middagen eller efter frokosten kan man derfor med fordel tage en slendretur ned ad kvarterets gader. 5 minutters gang fra LaVietnamita ligger også passagen Passeig de Born, som er et godt sted at starte eller slutte sin aften med en drink – nattelivet i området er mildest talt imponerende.
Minussiden:
LaVietnamita serverer ikke særlig gode drinks (læs: for lidt alkohol og for meget fyld), men heldigvis ligger restauranten i et godt kvarter til at finde et alternativ. Der kan ikke bestilles bord.

… Følg med i overmorgen, hvor Vegetarens guide til Barcelona Part 2 ud af 3 udkommer.

God søndag 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med gedeost, brombær og vinaigrette