• ···
Vegetarens guide til Barcelona // Part 1

Vegetarens guide til Barcelona // Part 2

grHej med jer 🙂

Jeg håber stadig, at I er ferielystne, for her får I del to ud af tre, af Vegetarens guide til Barcelona. Hvis I ikke fik læst den første del, hvor jeg blandt andet skrev om god kaffe, lækkert bagerbrød og mit veganske yndlingssted, kan I læse om det her, og ellers er det bare med at pleje feriestemningen med nedenstående.
Tredje og sidste del af guiden udkommer på torsdag.

Rigtig god læselyst.

5. ISEN

FullSizeRender_1

IMG_9647

FullSizeRender_2

FullSizeRender

Hvad: Cremeria Toscana
Hvor: Carrer de Muntaner, 161

Man kan selvfølgelig ikke tage på ferie sydpå uden at spise is. Og ligesom i mange andre varme og turistede storbyer, har Barcelona utallige Gelateria’er, som er at finde på næsten ethvert gadehjørne. De mundvandsfremmende isbutikker er nemme at få øje på, men at lokalisere et sted, som rent faktisk laver god is, er imidlertid en større udfordring. Det lille issted Cremeria Toscana, som ligger i det hyggelige kvarter Eixample, gør dog op med forestillingen om, at der ikke findes god is i Barcelona, og hvis man ser bort fra, at stedet egentlig ikke er spansk (da Toscana som bekendt ligger i Italien), fremstiller Cremeria Toscana faktisk noget af Barcelonas bedste is. Udover den cremede is, hvor jeg personligt kan anbefale varianterne kokos og tiramisu, sælger butikken også nogle ret pæne småkager, som jeg desværre må have til gode at smage.

Plussiden: Cremeria Toscana ligger væk fra de turistede gader og de omkringliggende smøger er hyggelige at gå på opdagelse i, mens man spiser sin is. En anden god ting er, at to kugler is koster det samme, som én gør herhjemme.
Minussiden: Iskuglerne måtte gerne være lidt større (hovedsageligt fordi de smager godt) – heldigvis kan man sagtens købe en, to og tre ekstra kugler uden at springe budgettet.

6. FROKOSTEN

FullSizeRender

FullSizeRender_3

FullSizeRender_2

IMG_9726

Hvad: Quinoa Bar Vegetarià
Hvor: Travessera de Gràcia, 203

Her kommer buddet på endnu en dejlig frokostcafé, som også er guidens suverænt mindste sted. Quinoa Bar Vegetarià huser nemlig kun tre små borde og et par siddepladser ved skranken foran ‘køkkenet’, hvor det mildest talt er imponerende, at de to mænd, der servicerer stedet, overhovedet kan lave mad. På trods af Quinoa Bars størrelse serverer stedet både panini, salater, burgere, supper, smoothies og juicer, og kogekunsten er overbevisende. Quinoa Bar har rigtig dejlig mad, men forvent ikke store fede burgere med bunker af pommes frites og ekstra smørelse (det gjorde jeg nemlig) – portionsstørrelserne er moderate og det kan være nødvendigt at supplere bestillingen med en juice eller smoothie ‘on the side’, for at mætte en granvoksen mand.

Plussiden: Udover ovenstående lækkerier, har Quinoa Bar en montre ved indgangen, som indeholder nogle fine, fine kager. Særligt brownien kan jeg stadig ærgre mig over, at jeg ikke fik smagt…
Minussiden: 
De tager ikke dankort på Quinoa Bar, men der ligger en hæveautomat kun få hundrede meter derfra, hvis I ikke har hævet hjemmefra (Calle Aribau, 171). Quinoa Bar ligger ca. 2,3 km nordvest for Placa de Catalunya, så tag gode gåsko på og nyd turen derop.

7. DET HIPPE STED

FullSizeRender

Hvad: Teresa Carles
Hvor: Carrer de Jovellanos, 2

Restauranten Teresa Carles er både hip, populær og lidt for overcrowded, men fortjener alligevel en plads i guiden. Man får lyst til at sammenligne restauranten med det danske Madklubben, da der er visse paralleller mellem stedernes atmosfære og ‘value-for-money’-princip. Alligevel er sammenligningen ikke helt på sin plads, da Teresa Carles fokuserer udelukkende på vegetarisk mad og på at gøre det vegetariske køkken mere attraktivt for folket. Desuden lægges der vægt på at bruge økologiske, lokale og årstidsbestemte produkter, men derudover er stemningen på Madklubben og Teresa Carles meget den samme. Jeg spiste på Teresa Carles sidste gang jeg var i Barcelona (derfor har jeg desværre kun det ene billede), og kan anbefale restauranten som det helt store middagssted, før et brag af en fest eller også hvis man, som kærestepar, vil have en lækker middag et hyggelig sted. Restauranten er med andre ord istand til at favne stort set alle selskaber.

Plussiden: Hvis I er i tvivl om, hvor I skal spise, er Teresa Carles en sikker vinder. Stedet er spansk, moderne, innovativt og et dejligt sted for vegetarer.
Minussiden: 
Stedets popularitet forårsager (lang) ventetid, så husk at booke bord i god tid, eller skriv jer op i døren og tag en drink på en nærliggende bar, mens I venter.

8. DET HIPPE FLEXITAR STED

Hvad: Flax & Kale
Hvor: Carrer dels Tallers, 74

Lige rundt om hjørnet, ca. 200 meter fra Teresa Carles, ligger søsterrestauranten Flax & Kale, som jeg desværre ikke nåede at få besøgt (og derfor har jeg beklageligvis heller noget billede af stedet). Vi havde egentlig booket bord på restauranten, men aflyste, da vi havde vandret byen tynd og begge var enige om, at vi ikke ville værdsætte et restaurantbesøg til fulde den aften. Flax & Kale minder dog om Teresa Carles i den forstand, at de grønne råvarer er i centrum og der fokuseres desuden på den helt rigtige kostsammensætning, hvortil 20% af retterne består af fede fisk. Flax & Kale er derfor perfekt for flexitaren – det vil sige vegetaren, der spiser lidt af det hele – eller hvis I skal ud at spise med en, der ikke har lyst til at spise 100% vegetarisk.

Plussiden: Hvis I ikke kan få et bord på Teresa Carles, kan I med fordel prøve Flax & Kale, hvor I får nogen lunde samme oplevelse, og deres menukort ser mindst lige så lækkert ud, som Teresa Carles’.
Minussiden:
Restauranten er ikke 100% vegetarisk, men har altid alternativer, både hvis man er raw fooder, glutenallergiker eller kun ønsker at spise plantebaseret.

Det var alt for anden del – følg med på torsdag for at læse tredje og sidste del af Vegetarens guide til Barcelona.

Ha’ en dejlig tirsdag 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarens guide til Barcelona // Part 1