• ···
Choko-lagkage uden sukker, smør og mel

Vege-burger med spicy kikærtebøf

FullSizeRender(45)

FullSizeRender(44)

I fredags var jeg på besøg hjemme hos Brigida Martinez, hvor jeg havde medbragt nogle små kager, som hun var så sød at skrive et lille indlæg om (hvis I har lyst, kan I læse indlægget her (og se en masse lækre kagebilleder)). Da vi sad og drak kaffe, nævnte Brigida, at hun godt kunne tænke sig at smage den burger, som jeg havde delt på bloggen for noget tid siden. Jeg tænkte mig ikke ordentligt om og sagde, at “det skulle hun da selvfølgelig få lov til”, og da jeg så kom hjem, kom jeg i tanke om, at jeg faktisk slet ikke har nogen burgeropskrift på bloggen. Jeg har til gengæld en opskrift på hjemmebagt pitabrød med falafler, som til forveksling ligner en burger ret meget.

Den her opskrift er derfor til ære for Brigida, som ikke skal snydes for en førsteklasses vegetarburger, bare fordi jeg ikke kan huske mit opskriftindex.

Og hvilken vegetar-blog med respekt for sig selv, har ikke en vege-burger på sit repetoire? – så tak til Brigida 🙂

God fornøjelse!

Ingredienser (6-8 bøffer)

 • 200 g champignon
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3-4 cm frisk chili
 • Et lille bundt persille
 • 200 g kogte kikærter (svarer ca. til 1 dåse)
 • 1 spsk spidskommen
 • Salt og peber
 • 1 gulerod
 • 2 små æg
 • 3-4 spsk mel eller havregryn
 • Olivenolie til stegning
 • Endvidere: grove burgerboller, salat, agurk, tomater, rødløg, sennep, ketchup og hvad I nu ellers spiser på jeres burger (jeg lavede en sund coleslaw til min burger).

Fremgangsmåde

 1. Rens champignoner og skær dem, løg, hvidløg og chili i mindre stykker. Blend det hele i en blender sammen med persille og kikærter (jeg brugte en stavblender og et stavblenderglas og blendede massen af små omgange). Massen skal være findelt, men ikke så tynd som mos. Tilsæt spidskommen, salt og peber.
 2. Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn. Beklæd en bageplade med bagepapir og pensl papiret med lidt olie (sæt ikke bagepladen i ovnen).
 3. Riv guleroden groft og vrid den for overskydende væske. Bland kikærtemassen med gulerod, æg og mel.
 4. Form farsen til store bøffer, mas dem lidt flade og steg dem i olie, ved middelvarme, i 10 minutter på hver side. Vær forsigtig når I vender bøfferne, da de er skrøbelige. Efterhånden som bøfferne er færdige, lægges de på bagepladen og bages færdige i ovnen i ca. 15 minutter. Alternativt kan I stege bøfferne i 15-20 minutter, på hver side, på panden og blive fri for at bruge ovnen (det fandt jeg ud af, at jeg ikke gad at vente på :)).

Servér kikærtebøfferne i grove burgerboller med det fyld I bedst kan lide. Jeg lavede en coleslaw af revne gulerødder og fintsnittet hvidkål. I kan se opskriften her.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(42)

FullSizeRender(43)

FullSizeRender(46)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko-lagkage uden sukker, smør og mel