• ···
Solbærkage med marcipan, crumble og creamcheesefyld

Veganske kokosbarer

img_0907

fullsizerender_1

I mandags startede jeg på nyt job og for første gang i mit arbejdsliv bor jeg mere end 200 meter fra mit arbejde. Man kan vidst roligt sige, at jeg har været meget forkælet indtil nu 🙂

Nu bor jeg til gengæld et godt stykke fra mit arbejde – 12 km – og da jeg har valgt at cykle dertil, betyder det, at jeg skal meget tidligt op om morgenen.

Men når jeg står tidligere op end kl. 7, er min mave slet ikke vågen og den har på ingen måde lyst til at spise morgenmad. Alligevel bliver jeg nødt til at spise et eller andet, inden jeg kaster mig ud på cyklen, ellers ender det bare med, at jeg falder af på vejen.

Jeg eksperimenterer lige nu med nogle forskellige opskrifter, for at finde frem til den helt rigtige morgensnack og kokosbarerne er, som I nok har regnet ud, ét af eksperimenterne. Og et ret godt ét, hvis jeg selv skal sige det!

Barerne indeholder kun 5 (veganske) ingredienser, kan laves på 10 minutter og skal opbevares i fryseren lige indtil de skal spises – det er da nemt! Og så smager de lidt som Bountybarer, bare uden sukker eller andre slemme ting, hvilket bestemt heller ikke er skidt. Jeg tror dog desværre ikke, at barerne holder så længe herhjemme – min kæreste siger, at der allerede har været mus i dem (tænk at de følger med i en ny lejlighed?), men mon ikke, at der er én tilbage, som jeg kan spise mandag morgen inden jeg tager på arbejde? Det håber jeg 🙂

God wekeend!

fullsizerender_2

Ingredienser (ca. 16 små stk)

  • 200 g friske dadler (udstenede)
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 75 g kokosmel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g paranødder (eller andre nødder)

Fremgangsmåde

  1. Kom dadlerne i en blender sammen med kokosolie og blend indtil dadlerne er helt mosede. Kom massen i en skål og tilsæt kokosmel og salt. Ælt det godt sammen med hænderne.
  2. Hak nødderne mellemfint og ælt dem ind i dejen (jeg brugte paranødder for at prøve noget andet end de nødder, jeg er vant til, men I kan bruge lige de nødder I har lyst til).
  3. Beklæd et lille firkantet fad med bagepapir og pres massen jævnt ned i fadet – det skal have en tykkelse på ca. 3 cm. Sæt fadet i fryseren i minimum 1 time og skær herefter barerne ud i ca. 16 små stk. Opbevar barerne i fryseren og lad dem eventuelt temperere ved stuetemperatur i 5 minutter inden de spises.

Velbekomme 🙂

img_0910

fullsizerender-17

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbærkage med marcipan, crumble og creamcheesefyld