• ···
Burritos med grønne proteiner

Tærte med lilla gulerødder, basilikum og gedeost

IMG_4300

IMG_4308

IMG_4309

Sikke en weekend! I lørdags lavede jeg mad til 35 mennesker i den by, hvor jeg er opvokset og arbejdet strakte sig over det meste af fredagen og hele lørdagen.

Det er et forholdsvis stort arbejde, når man skal holde selskab for så mange mennesker, da det ikke bare er maden, der skal laves, der skal også sørges for borde og stole, service, drikkevarer, oprydning og meget andet. Jeg havde heldigvis en håndfuld gode folk til at hjælpe mig og det hele kulminerede i en utrolig hyggelig aften med masser af snak, glade mennesker og lækker, økologisk mad og kage.

Tærten med de lilla gulerødder var en af de retter, som jeg overvejede at lave til arrangementet i lørdags, jeg bestemte mig dog for at lave en løgtærte og en tarte tatin med kartofler og tomater i stedet, så i dag får I opskriften på tærten.

Tærten er rigtig god hverdagsmad og kan sagtens laves med almindelige gulerødder, de lilla gulerødder er mest for synets skyld. Servér gerne tærten med en citrussalat med ristede mandler eller en appelsinsalat med fennikel.

Nederst i indlægget kan I se opskrifterne på nogle af de retter, som jeg lavede i lørdags.

God fornøjelse! 🙂

Ingredienser (3-4 pers)

Tærtedej

 • 100 g blødt smør
 • 2 spsk græsk yoghurt 10% eller cremefraiche 9%
 • 100 g fuldkornsrugmel
 • 100 g fuldkornshvedemel (kan erstattes af almindelig hvedemel, hvis I ønsker en lettere bund)

Fyld

 • 200 g lilla gulerødder (kan købes i løsvægt i Rema 1000)
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 4 æg
 • 250 g cremefraiche 9% eller 18%
 • 1 rulle gedeost eller 100 g revet lagret ost

Endvidere: salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og 1 tsk salt og saml dejen til en kugle med hænderne. Pak dejkuglen ind i husfilm og læg den på køl i 30 minutter. Lav fyldet imens.
 2. Skur eller skræl gulerødder, skær top og bund af dem og halvér dem på langs. Nip basilikumbladene og skyl dem. Rør æg, cremefraiche, 1 tsk salt og 1/2 tsk peber sammen i en skål.
 3. Tænd ovnen på 200 grader.
 4. Rul tærtedejen ud mellem to stykker husfilm og kom den herefter i en tærteform á ca. 22 cm i diameter. Tryk den godt ud i siderne. Hæld æggemassen over og skær herefter gedeosten i tynde skiver og fordel skiverne over bunden. Pynt med basilikum og læg gulerødderne ovenpå og krydr med peber.
 5. Bag tærten i midten af ovnen i 35-40 minutter. Lad tærten hvile i 5 minutter inden den serveres sammen med en salat.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_1

FullSizeRender

IMG_4304

Nedenfor kan I se nogle af opskrifterne fra i lørdags:

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burritos med grønne proteiner