• ···
Kartoffelsalat med citronolie, rucola og ristede pinjekerner

Tærte med bagte blommer, gedeost og rosmarin

FullSizeRender(102)

FullSizeRender(103)

Forleden dag faldt jeg over et fantastisk billede af en tærte på nettet. Tærten var en desserttærte lavet med friske figner og mascarponecreme, og så virkelig flot ud med de friske figner, der var placeret så tæt, oven på ostecremen, at de lignede dominobrikker. Tærten var virkelig et visuelt vidunder, så den måtte jeg selvfølgelig lave!
Jeg tog ned for at handle ind, men fik desværre at vide, at figner er i sæson når det er tidlig sommer og sen sommer, og at de derfor ikke havde dem nu. Årh altså! Jeg var lige ved at blive irriteret, for jeg er nemlig utrolig dårlig til at handle ind uden en indkøbsliste, for slet ikke at tale om at finde på opskrifter på stående fod. Men heldigvis havde jeg min mor med, som hurtigt kom på, at blommer og gedeost var en lækker kombination. Og på den måde blev desserttærten med figner og mascarpone ændret til en middagstærte med blommer og gedeost.

Tærten blev lige så god, som den ser ud og smager skønt af ferie i Sydfrankrig, cremet ged og frisk rosmarin, og blommerne kunne anrettes næsten lige så pænt som fignerne i den anden tærte. Men! Jeg bliver selvfølgelig nødt til at lave den anden tærte så snart fignerne kommer i sæson igen 🙂

God fornøjelse.

Ingredienser:

Bund
100 g blødt smør
2 spsk olivenolie
75 g fuldkornshvedemel
50 g fuldkornsrugmel
Ca. 100 g hvedemel
2 spsk vand
1 spsk frisk rosmarin
1 tsk salt

Fyld
3 store rødløg
1-2 håndfulde frisk spinat
3 kviste rosmarin
200 g gedeost (gerne en flødeostetype)
4 modne blommer
2 spsk mørk balsamicoeddike
2 spsk honning
Olie og smør til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde:

1) Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Bland resten af ingredienserne til bunden sammen med smørret og saml hurtigt massen til en kugle. Tilsæt eventuelt mere mel hvis dejen er meget klistret, men den må på ingen måde blive tør.
Pak dejkuglen ind i film og lad den hvile i køleskabet i minimum 30 minutter. Lav fyldet imens.

2) Pil rødløg og skær dem i tynde både. Steg løgene på en pande ved middelvarme med lidt smør eller olie i ca. 15-20 minutter. De må ikke blive brankede. Efter 10 minutter tilsættes 1 spsk balsamico, salt og peber og løgene steges videre.

3) Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn).

4) Skyl spinat og blommer og skær blommerne i både á 8 stykker. Kom blommerne i en skål med 1 spsk balsamico og 2 spsk honning og lad dem marinere imens resten laves.

5) Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord (evt. mellem to stykker bagepapir). Kom den i et tærtefad på ca. 22 cm i diameter. Prik huller hele vejen rundt i tærtebunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter ved 180 grader.

Tærtebunden inden den forbages.

Sådan ser tærtebunden ud inden den forbages.

6) Når tærten har forbagt, kommes fyldet på i følgende rækkefølge: spinatblade, rødløg, stykker af gedeost og blommer. Blommerne placeres tæt på hinanden og presses let ned i gedeosten, så de holder sig oprejst. Hak 1 kvist rosmarin groft og fordel det over tærten. Krydr med salt og peber og bag tærten i 22-25 minutter ved 180 grader.

Sådan skal tærten se ud, inden den bages i ovnen igen.

Sådan ser tærten ud med fyldet på, inden den bages igen.

7) Når tærten er færdigbagt, skal den hvile 10 minutter. Pynt herefter med 2 kviste rosmarin og servér – eventuelt med en grøn salat med tørrede tranebær og blandede nødder.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(101)

IMG_8140

English: Sweet baked plums creamy goat cheese and fresh rosemary. This pie is delicious beautiful and really easy to make. It reminds me of a beautiful summer day in southern France 🙂

   

4 kommentarer

 • Julie

  Den lyder godt nok sjov. Den må jeg prøve, når vi får friske blommer fra haven 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Ja lidt sjovt måske, men kombinationen af søde blommer og en markant gedeost er helt i top 🙂 Lad mig høre hvordan det går Julie. Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums hvor ser den lækker ud! Jeg kunne godt forestille mig, at kombinationen af søde blommer med rosmarin og den saltede gedeost smager virkelig godt 😉
  – Anna
  anna-mad.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hej Anna 🙂 Tak… og ja, blommer og gedeost var faktisk et virkelig godt makkerpar, den kan du roligt lave, hvis du får lyst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med citronolie, rucola og ristede pinjekerner