• ···
De bedste snegle med tomattapenade

Suveræn solbærtærte med toscafyld

IMG_0048

IMG_0051

Selvom sommeren er ved at gå på hæld, bringer det også gode ting med sig. Det betyder nemlig, at det er blevet tid til at finde modne frugter og bær i haven og bruge i sit bagværk 🙂

Brombær, solbær, blommer og æbler kan man samle mange steder for tiden, hvis man ellers har en have eller kender hemmelige steder, hvor frugterne gemmer sig. Desværre er der ikke så mange, der har en have, hvis de bor i lejlighed. Jeg er én af dem.

Til gengæld har jeg en svigerfar, der har en have og som ikke kan følge med sine produktive solbærbuske og derfor fik jeg en stor pose fyldt med solbær den anden dag. Bærrene kan heldigvis også købes på frost, hvis I ikke har svigerfædre, som kommer med frugtrationer.

Jeg er ikke vant til at bage med solbær, mest fordi jeg plejer at bruge brombær fra mine forældres sommerhus om efteråret, men solbærrene kan sagtens kommes i tærter, kager og desserter, så længe, de er modne. Det er egentlig synd, at man ikke bruger dem noget oftere, for de smager skønt.

Jeg smagte på tærten umiddelbart inden jeg satte den i ovnen og var efterfølgende ret nervøs for, at den var blevet for sur. Det var den heldigvis ikke. Det var faktisk en af de bedste tærter jeg har bagt, fordi den både var sød, syrlig og karamelagtig. Svigerfar var også glad for den og den blev spist rub og stub.

Rigtig god bagelyst! 🙂

Tip: Brug de bær/frugter I har lyst til eller kan få fat i – solbær, brombær, hindbær, blommer, æbler osv. Og servér altid tærten med creme fraiche. Det er et must!

IMG_0050Ingredienser (6 pers)

Mørdej

 • 150 g smør
 • 200 g hvedemel
 • 60 g sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 2 spsk vand

Toscafyld

 • 100 g mandler eller hasselnødder
 • 100 g smør
 • 110 g sukker
 • 2 spsk hvedemel
 • 1 tsk vaniljepulver

Endvidere: 250 g solbær eller anden frugt/bær og 1 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde

 1. Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål med mel, sukker, salt og vand. Saml hurtigt dejen med hænderne og ælt ikke for meget i den. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22-24 cm) og stil den i køleskab i 30 minutter.
 2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og forbag den i 10 minutter. Lav toscafyldet imens.
 3. Hak nødderne groft. Kom dem i en lille gryde med smør, sukker og mel. Kog i et par minutter under konstant omrøring. Sluk for varmen og bland vaniljepulver i.
 4. Vend solbærrene i kartoffelmel og fordel dem over den forbagte tærtebund. Fordel toscamassen over bærrene og bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter.
 5. Lad tærten køle af i 10-15 minutter på en rist og servér med cremefraiche.

Velbekomme!

IMG_0054

FullSizeRender

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste snegle med tomattapenade