• ···
Jul // Fantastiske flødekarameller med hasselnødder, salt og vanilje

Super sund blåbærsmoothie

FullSizeRender

FullSizeRender_1

IMG_3530

Det er efterhånden et par dage siden, der har været aktivitet herinde på bloggen, men nu har jeg fået nydt et par dejlige juledage, så nu går det løs igen. Har I haft en god jul? Det håber jeg! 🙂

Ham med skægget og jeg havde en rigtig dejlig jul. Han arbejdede d. 24., men kom heldigvis tidligt hjem og valgte at cykle (hele 45 km) hjem til sine forældre, hvor vi skulle holde jul. Det var lige lovlig frisk for mig, så jeg pakkede bilen med julemad og gaver og kørte derned i stedet.

Da vi kom derned startede jeg med at pynte juletræ, imens de andre var i køkkenet eller så film og derefter tog aftenen virkelig fart. Jeg kan ikke rigtig redegøre for hvad der skete mellem kl. 21-2.30, men det involverede i hvert fald en masse julemad (og vin – det hænger nok sammen med hukommelsen), sang og dans om juletræet, en gåtur, gaveudpakning og hjemmelavet konfekt. Det var en dejlig juleaften!

I dag får I opskriften på en super sund og super nem smoothie. Her mellem jul og nytår synes jeg nemlig, at det er lidt svært at finde ud af hvad jeg skal spise – eller jeg ved jo godt, hvad jeg burde spise, men det hænger bare ikke helt sammen, at man har indtaget bjerge af fed julemad de sidste 3 dage og så pludselig kun må spise sund mad.

Derfor, for at få noget der både er lækkert og sundt, vil jeg tage mig en smoothie hver dag mellem jul og nytår. Og hvis konfekt eller andre mindre sunde ting så alligevel skulle snige sig ind, ved jeg, at jeg også har fået noget sundhed i løbet af dagen.

God fornøjelse 🙂

Ingredienser (2 pers)

 • 100 g frosne blåbær
 • 1 moden avocado
 • 100 g frossen spinat
 • 1 moden banan
 • Ca. 3 dl sojadrik eller mælk
 • 30 g proteinpulver eller 2 tsk vaniljesukker

Eventuelt lidt hakkede nødder til pynt.

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne, undtagen nødder, i en blender og blend indtil smoothien er uden klumper, det tager ca. 2 minutter. Tilsæt eventuelt mere mælk, hvis I ønsker en tyndere konsistens.
 2. Hæld smoothien op i to store glas og servér straks. Drys eventuelt med lidt hakkede nødder.

Sådan. Sundhed på 2 minutter! Velbekomme 🙂

FullSizeRender_2

IMG_3527

IMG_3519

   

2 kommentarer

 • Skal det være frosne blåbær og frossen spinat? Er det bedre end friske varer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hej Benedicte 🙂 Jeg tror, at næringsindholdet stort set er det samme i frosne blåbær/spinat, som i friske, så du kan bruge lige det du har lyst til. Jeg bruger for det meste frosne, fordi det giver en dejlig kold smoothie:) Samtidig kan man smide resten af de bær/spinat man ikke bruger i fryseren igen og bruge det en anden gang uden at tænke på holdbarhed 🙂 Rigtig godt nytår. Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul // Fantastiske flødekarameller med hasselnødder, salt og vanilje