• ···
Torvehallerne challenge: Pad Thai

‘Sunde’ kanelsnegle med dadel-mandelremonce

IMG_6133

Jeg bliver et helt andet menneske, når jeg er i sommerhus. Der lægger sig en ro over mig, som der kun gør, når jeg er heroppe. Her er hyggeligt og kompakt, ild i brændeovnen og en mand med masser af skæg på sofaen. Ren lykke!
Vi tager desværre allerede hjem i morgen, så det er med at nyde tiden, nu vi er her…

Og når man er i sommerhus skal man selvfølgelig bage, det hører ligesom med. Jeg gik i gang i morges, så vi kunne nyde nogle lune kanelsnegle sammen med morgenkaffen og så holder jeg stærkt på, at sneglene bliver mit hovedmåltid de næste to dage – for om noget, så inviterer en sommerhustur til lange gåture ved vandet, spandevis af kaffe og masser af hjemmebag.

Sneglene blev bagt i en sundere udgave fordi jeg har en ustyrlig lyst til søde sager for tiden. Og det går jo ikke at spise chokolade hver dag, selvom jeg gør et bravt forsøg på at overbevise mig selv om det omvendte, så jeg måtte imødekomme sukkertrangen på anden vis. Kanelsneglene er ikke sunde i en klassisk forstand, det skal lige siges. Men de er næringsoptimerede. Smørret er udskiftet med kokosolie, raffineret sukker er udbyttet med honning og dadler og i stedet for almindelig hvedemel er der brugt groft mel.

Sneglene kan med andre ord nydes med god samvittighed. Og så smager de drøngodt!

Ham med skægget syntes ikke, at der var nok dadel-mandelremonce i sneglene, så jeg har lagt en halv gang mere til opskriften, end jeg selv brugte. Det er godt altid at have en kritiker lige ved hånden 🙂

God bagelyst!

IMG_6165

Ingredienser (22 stk)

Dej

 • 100 g kokosolie
 • 3 dl mælk
 • 25 g gær
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 50 g flydende honning
 • 400 g fuldkornshvedemel
 • Ca. 100 g hvedemel (gerne groftsigtet Ølandshvedemel)

Remonce

 • 80 g kokosolie
 • 20 bløde dadler
 • 2,5 spsk kanel
 • 20 g blå birkes
 • 80 g mandelflager

Endvidere: en æggeblomme til pensling.

Fremgangsmåde

 1. Smelt kokosolien i en gryde eller i mikroovn og lun mælken på samme måde. Opløs gæren i mælken og tilsæt kokosolie, salt, kardemomme og flydende honning. Kom melet i lidt ad gangen, rør godt og ælt til sidst dejen på køkkenbordet i 2 minutter. Den skal helst være lidt klistret, ellers bliver kanelsneglene tøre. Stil dejen til hævning et lunt sted i 35 minutter. Lav remoncen imens.
 2. Smelt kokosolien. Udsten dadlerne og kom dem og kokosolie i en blender. Blend indtil massen er findelt og sammenklistret. Kom massen i en skål og rør kanel og blå birkes i. Hvis I ikke har en blender kan dadlerne smuldres i fine stykker med fingrene og røres sammen med kokosolien med en ske.
 3. Slå dejen ned, når den har hævet og rul den ud på et meldrysset bord til en størrelse af en bageplade i bredden og halvanden bageplade i længden. Smør remoncen på i et jævnt lag og drys med mandelflager. Remoncen er tyk, så brug eventuelt fingrene til at fordele den.
 4. Rul dejen sammen til en pølse på den lange led og skær den ud i  22 tykke stykker. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade (1-1,5 cm i tykkelse). Stil dem til efterhævning imens ovnen opvarmes til 200 grader almindelig ovn.
 5. Pensl sneglene med en æggeblomme og bag dem i ca. 12 minutter på midterste ovnribbe.

Kanelsneglene er bedst den dag, de er bagt. Hvis de ikke spises samme dag, opbevares de mest optimalt i fryseren.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torvehallerne challenge: Pad Thai