• ···
Vaniljesyltede ferskner (til din morgenmad)

Sunde flapjacks

IMG_8745

IMG_8735

IMG_8743

IMG_8736

Flapjacks er den engelske betegnelse for müslibarer (i USA betyder flapjacks pandekager) og består som udgangspunkt af havregryn, sirup, brun farin og smør, der blandes sammen, bages i ovnen og skæres ud til barer. Flapjacks er virkelig nemme at lave, smager skønt og kan laves af næsten lige de ingredienser, som man har lyst til. Den korte arbejdstid og nemme fremgangsmåde gør desuden, at barerne er perfekte at lave sammen med børn, hvis I skal bage for første gang, eller hvis I bare har lyst til at lave noget, der er lækkert og nemt. Flapjacksene er med andre ord idiotsikrede og giver et fantastisk resultat hver gang 🙂

Jeg fik ideen til en sundere udgave af flapjacks, fordi jeg skal til Bellevue Triatlon i morgen og er sikker på, at jeg har brug for noget energi, når jeg kommer i mål. Den klassiske flapjackopskrift indeholder dog en del sukker og smør, så jeg skal ikke spise mange, før kalorierne er tjent ind igen. De her flapjacks er derfor sødet med bananer og rosiner, så man kan spise dem uden dårlig samvittighed 🙂

Rigtig god bagelyst.

Tip: Erstat evt. rosinerne med de ingredienser I har lyst til, f.eks. nødder, frø, tørret frugt, chokolade, kokosmel eller andet godt.

Ingredienser (16 små/8 store)

 • 2 modne bananer
 • 2 spsk peanut butter
 • 1, 5 spsk honning
 • 100 g rosiner
 • 1 tsk vaniljepulver eller 10 g proteinpulver med vaniljesmag
 • 160 g havregryn
 • 1, 5 spsk kokosolie eller rapsolie
 • 1/4 tsk salt

 

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn (eller 170 grader varmluft).
 2. Mos bananerne i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt indtil dejen er jævn.
 3. Beklæd et firkantet, ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen i fadet. Pres det godt ned og ud i hjørnerne – dejen skal have en tykkelse på ca. 2-3 cm.
 4. Bag flapjacksene i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil overfladen er lysebrun og sprød. Tag flakjacksene ud, lad dem hvile i 10 minutter i fadet, og skær dem herefter ud i barer. Afkøl flapjacksene helt og opbevar dem i en lufttæt beholder. Barerne holder sig friske og lækre i op til 3 dage (hvis I ellers kan holde nallerne fra dem – jeg kunne ikke).

Velbekomme… Og hey, kryds lige fingre for mig i morgen, ik’? 🙂

IMG_8740

IMG_8744

IMG_8742

   

2 kommentarer

 • Trine

  De ser så lækre ud og perfekte til min datters madpakke. Har nu bagt dem to gange, men kan ikke få dem sprøde. Hvad gør jeg mon galt? Har fulgt opskriften, i dag fik de 35 min. i ovnen og direkte over på en riste for at køle af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Tak for din søde kommentar, Trine. Men det var da irriterende, at de ikke vil blive sprøde, hva? Du kan eventuelt prøve at gøre dejen lidt tyndere, når du kommer den ned i fadet, så den er ca. 2 cm, og så prøv at bage flapjacksene fem minutter mere end du allerede har gjort, altså ca. 40 minutter. Du har sikkert husket det, men lad også flapjacksene hvile 10 minutter i formen efter bagningen, før du skærer dem ud, og lig dem så først bagefter til afkøling på en rist (husk at de skal køles HELT af… gerne et par timer). Hvis intet af det hjælper, må der altså være et eller andet på spil.
   Skriv endelig og fortæl mig, hvordan det gik, så jeg kan høre, om din datter endelig fik nogle med i skole 🙂 Mange hilsner / E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljesyltede ferskner (til din morgenmad)