• ···
Cæsarsalat med rugbrødscroutoner

Sunde chokoladebarer

IMG_1799

FullSizeRender

IMG_1794

Jeg er blevet helt vild med den her slags barer, som kan variereres med et utal af ingredienser, er super nemme at lave og er yderst tilfredsstillende at spise, når man har brug for et skud ’sukker’.

Barerne er lavet med naturlige ingredienser og kan både spises som mellemmåltid, sund dessert og før eller efter træning. Det er egentlig kun samvittigheden, der sætter grænser.

Barerne blev lavet som et snack-eksperiment til flyveturen til Fuerteventura, og barerne var derfor bare én ud af mange snacks, som jeg lavede den dag. Jeg synes dog klart, at de blev bedst og de smager skønt af chokolade, honning og brændte nødder.

Tip: Kakaotoppingen kan sagtens udelades, hvis I for eksempel vil have barerne med i madpakken og synes at de klistrer for meget. Det gør dem samtidig lidt sundere og I sparer også arbejdstid – men de smager klart bedst med kakaotoppingen på! I kan også lade være med at skære barerne ud og servere herlighederne, som én stor kage i stedet. Mulighederne er mange 🙂

God fornøjelse.

Ingredienser (25-30 stk)

Chokoladebarer

 • 180 g havregryn
 • 300 g blandede frø og nødder (jeg brugte mandler, chiafrø (ca. 30 g) og pekan- og hasselnødder, men I kan bruge det, hvad I har lyst til)
 • 20 friske bløde dadler
 • 60 g smeltet kokosolie eller smør
 • 7 spsk usødet kakaopulver
 • 50 g flydende honning (gerne Akaciehonning)

Kakaotopping (kan udelades)

 • 40 g usødet kakaopulver
 • 100 g kokosolie eller smør
 • 100 g flydende honning
 • 1/4 tsk salt

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 2. Chokoladebarer: Hak 150 g nødder groft og kom dem i en bradepande med havregryn. Rist det i ovnen i ca. 15 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Vend jævnligt rundt, så det ikke brænder på. Kom det i en stor blandingsskål.
 3. Kom de resterende 150 g nødder i en blender og blend dem til mel. Kom det i skålen.
 4. Udsten dadlerne og kom dem i skålen og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt massen sammen med hænderne i et par minutter, så dadlerne bliver moset ud og det hele bliver blandet godt sammen. Beklæd et firkantet fad (20×30 cm) med bagepapir, hæld massen på og mas den ud i et jævnt lag med hænderne eller bagsiden af en ske. Stil fadet i fryseren imens kakaotoppingen laves.
 5. Kakaotopping: Varm alle ingredienserne op i en lille gryde under omrøring indtil kokosolien er smeltet og det hele er samlet til en homogen masse. Hæld toppingen over barerne i et jævnt lag og stil fadet i fryseren i ca. 30 minutter, til kakaolaget er størknet. Skær barerne ud og sérver.

Opbevar barerne i en lufttæt beholder i køleskabet 🙂

IMG_1800

IMG_1795

IMG_1802

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cæsarsalat med rugbrødscroutoner