• ···
Pitabrød med fuldkorn

Sunde brombærmuffins

FullSizeRender(65)

FullSizeRender(68)

FullSizeRender(69)

Jeg har været i sommerhus de sidste fem dage, og har endelig fået nydt det danske sommervejr, spist aftensmad på terrassen og badet i det kolde hav. Det har virkelig været dejligt, at vejret endelig har bestemt sig for at blive lidt bedre. Hvad med jer, har I også nydt det gode vejr? 🙂

I løbet af sommerhusturen fik vi besøg af mine svigerforældre, som var så søde at have fødselsdagsgaver med til mig. En af gaverne var muffinsforme, så jeg fik selvfølgelig lyst til at bage, da jeg pakkede dem ud. Sommerhusets fryser gemte heldigvis på en masse lækre brombær, som min mor og jeg plukkede i efteråret, så jeg bestemte mig for at bage brombærmuffins. Jeg har lavet muffinsene uden sukker, mel og smør, for at gøre dem sundere end almindelige muffins, og de blev heldigvis rigtige gode. De blev svampede på den helt rigtige måde og smagte dejligt af kokos, banan og brombær. Jeg tror, at jeg skal have en i eftermiddag, sammen med en skefuld creme fraiche og en kop kaffe 🙂

God bagelyst.

Ingredienser (9-12 stk)

170 g mandler
1 1/2 banan
100 g kokosmel
3 æg
1 dl græsk yoghurt eller skyr
10 bløde dadler (jeg brugte medjool dadler fra Rema 1000)
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
300 g brombær (jeg brugte friske, men I kan sagtens bruge frosne, bare husk at optø dem før de kommes i dejen)
2 spsk rapsolie
2 spsk flydende honning
1 tsk mandelekstrakt (kan udelades)
18-24 muffinsforme (der skal bruges to forme til én muffin)

Fremgangsmåde:

1) Blend mandlerne til mandelmel i en blender. Kom det i en skål og tilsæt kokosmel.

2) Kom banan, udstenede dadler, græsk yoghurt og ét æg i blenderen og blend indtil massen er flydende. Hvis massen er for tør og ikke vil blendes, så tilsæt endnu et æg. Kom herefter den flydende masse ned i skålen med mandel- og kokosmelet, tilsæt de resterende æg og bland det hele godt sammen.

3) Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

4) Tilsæt resten af ingredienserne til dejen (undtagen brombærrene) og rør til sidst brombærrene forsigtigt i dejen. De skal helst ikke splatte for meget ud.

5) Stil 9-12 muffinsforme på en bageplade med bagepapir. Læg muffinsformene dobbelt, så de bliver lidt solide – hvis de ikke lægges dobbelt, kan formene ikke holde til dejens vægt under bagningen. Fordel muffinsdejen i formene og fyld dem næsten helt op til kanten.

6) Bag muffinsene på midterste ovnribbe i 17-22 minutter. Prik i dem med en strikkepind efter 15 minutter, hvis der hænger noget ved, skal de have længere tid. Mine muffins fik 22 minutter og blev helt perfekte, men det kan være, at jeres muffinsforme er større eller mindre end mine, så hold godt øje med dem.

Jeg håber at I synes lige så godt om muffinsene, som jeg gjorde. Velbekomme 🙂

FullSizeRender(66)

FullSizeRender(67)

FullSizeRender(64)

English: I spend the last five days at the cottage where I made these wonderful and blackberry muffins that are free of sugar, flour and butter. So delicious 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pitabrød med fuldkorn