• ···
Grønkålssalat med granatæblekerner og sennepsvinaigrette

Sund blommegrød

IMG_0767

IMG_0769

IMG_0770

For et par uger siden efterlyste jeg inspiration til morgenmad inde på min Instagramprofil. Jeg er ellers ret glad for min sædvanlige morgenmad, som enten består af kakaogrød eller bananpandekager, men i længden er det rart at have nogle forskellige retter at vælge imellem.

Jeg fik flere råd fra søde læsere og et af rådene var at lave æblegrød og spise det som topping på skyr. Dét lød godt!
Jeg valgte dog at lave blommegrød i stedet for æblegrød, da mine svigerforældre har det fineste blommetræ ude i deres baghave, som i øjeblikket tynges af modne og sødmefyldte Victoriablommer. Mine svigerforældre spiser ikke selv blommerne, så hvert efterår får jeg blommer med hjem til fryseren.

Blommegrøden er både sød og syrlig, men det er vigtigt at bruge modne og søde blommer, for at undgå at skulle tilsætte en masse sukker til grøden bagefter, fordi den er blevet for sur. Hvis I alligevel ønsker en sødere grød, kan I tilsætte ekstra honning, men vent til grøden er kølet af, da den automatisk bliver sødere, når den er kølet af.

Rigtig god kogelyst.

Og tak til mine søde læsere for de gode råd 🙂

Ingredienser (til 5 dages topping)

  • 1 kg søde, modne blommer (fx. Victoriablommer)
  • 1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 2 tsk stevia eller 1 spsk honning
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • Eventuelt ekstra honning når grøden er kølet af

Fremgangsmåde

  1. Udsten blommerne, skær dem i kvarte og kom dem i en tykbundet gryde med de resterende ingredienser. Kom også 3 blommesten ned i gryden, de hjælper med at gelere grøden. Lad det hele simre under låg, ved lav varme, i 20-25 minutter.
  2. Tag grøden af varmen og rør godt rundt, så eventuelle store blommestykker moses i stykker. Lad grøden køle af og smag eventuelt til med ekstra honning. Jeg kan godt lide at grøden er lidt syrlig, så jeg tilsatte ikke noget ekstra. Og husk selvfølgelig at tage blommestenene op af grøden, inden I spiser den.

Servér grøden som topping på skyr og müsli, eller som sund dessert med en klat flødeskum. Grøden holder sig frisk i køleskabet i op til 4-5 dage.

Velbekomme 🙂

IMG_0774

IMG_0773

IMG_0766

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med granatæblekerner og sennepsvinaigrette