• ···
Grillede peberfrugter med quinoa, persille og feta

Sukkerfri raw dadelbrownie

FullSizeRender_1

IMG_8209

Sikke en mandag…

Det er noget tid siden, at jeg har haft et fuldtidsarbejde, da jeg har læst de sidste to år, men i dag havde jeg introduktionsdag på mit nye arbejde, hvor jeg skal starte fuldtid d. 1 juli. Og sikke en omvæltning!

Almindeligvis ved jeg slet ikke, hvordan verden fungerer før kl. 7, så da vækkeuret ringede kl. 6.15 i morges, kunne jeg ikke åbne øjnene og var desuden godt uoplagt i kroppen, fordi jeg havde cyklet 133 km i går.

Det viste sig heldigvis at være rigtig godt for benene at komme op at gå og jeg havde en super introdag med mine nye kollegaer. Efter arbejde gik jeg direkte hjem, fandt et stykke dadelbrownie og lagde mig på sofaen for at se resten af den film, som ham med skægget og jeg startede på i går. It’s a hard knock life!

Dadelbrownien reddede min dag, da jeg havde glemt, at jeg havde lavet den og blev noget så glad, da jeg åbnede fryseren. Den er lavet med naturlige ingredienser, er sød og cremet og har den mest intense smag af kakao, som gør, at et lille stykke rækker langt. Men to stykker rækker nu altid længere.

Jeg kan bedst lide, at brownien opbevares i fryseren, tages ud og trækker 5 minutter på køkkenbordet inden servering, men den kan også sagtens opbevares i køleskabet.

Rigtig god ‘bagelyst’!

… og stor ros til alle jer, som arbejder fuldtid. Hver dag! 🙂

IMG_8211

Ingredienser (4-5 pers)

  • 130 g hasselnødder
  • 180 g friske bløde dadler
  • 55 g usødet kakaopulver
  • Saften af 1 appelsin
  • 1/4 tsk salt
  • 3 spsk kakaonips

Fremgangsmåde

  1. Rist hasselnødderne på en tør pande indtil skallerne er mørkebrune. De må ikke blive sorte. Kom nødderne i en blender og blend dem til fint mel.
  2. Udsten dadlerne. Smuldr dem med fingrene indtil de er helt udmosede og kom dem i en skål med hasselnøddemel, kakaopulver, appelsinsaft og salt. Rør massen sammen indtil den er jævn.
  3. Hak kakaonips fint og rør 1/3 i browniedejen.
  4. Beklæd en Tupperware eller et lille firkantet fad med husfilm og kom dejen i. Udjævn den, drys de sidste 2/3 kakaonips over og stil brownien i fryseren eller i køleskabet i minimum 2 timer.

Velbekomme!

FullSizeRender_2

IMG_8211

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede peberfrugter med quinoa, persille og feta