• ···
Mini cheesecakes med vanilje, citron og hvid chokolade

Spinatsalat med glaserede skalotteløg og gedecreme

IMG_7298

Jeg har haft en dejlig weekend med familiebesøg, børnepasning og en masse kaffedrikning. Og når der er kaffe, er der selvfølgelig også kage, så efter weekenden har jeg brug for noget let og grøn mad i aften. Dressingen til denne salat er lavet med gedeost, så hvis I ikke bryder jer om det, kan den serveres ved siden af salaten i stedet for over den.

Rigtig god fornøjelse og god mandag 🙂

Ingredienser (4 pers):
Salat
250 g frisk spinat
250 g skalotteløg
2 spsk olivenolie
1,5 spsk  honning
250 g cherrytomater

Dressing
80 g gedeost (gerne flødeost)
1,5 dl creme fraiche 9%
Lidt mælk
Salt og peber

Endvidere: Stavblender + blenderglas eller en food processor.

Fremgangsmåde:
1) Pil skalotteløg og skær dem i halve eller kvarte hvis de er meget store. Steg løgene i olie ved middelhøj varme til de er møre og let gyldne, ca. 10 minutter. Tilsæt honning og rør rundt i 1-2 minutter. Afkøl løgene.

2) Skyl spinat og tomater. Bræk spinaten i grove stykker og halver tomaterne.

3) Kom gedeost og creme fraiche i et stavblenderglas eller food processor og blend. Spæd til med mælk indtil dressingen har konsistens som tynd creme fraiche. Smag til med salt og peber.

4) Anret salaten på et stort fad eller som portionsanretninger: læg først spinat i bunden, så halvdelen af dressingen, tomaterne, løgene og til sidst den anden halvdel af dressingen.

Velbekomme 🙂

IMG_7299

English: I have had a wonderful weekend with family visits babysitting and a lot of coffee. And with coffee comes cake so tonight I need a light and green salad for dinner 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini cheesecakes med vanilje, citron og hvid chokolade