• ···
Cremet karrysauce med masser af grønt

Spinatlasagne med hytteost og pinjekerner

FullSizeRender-2

IMG_6835

Under normale omstændigheder sværger jeg til den her lasagne, som er helt tilbage fra bloggens spæde start (og som godt kunne bruge et flottere billede, må jeg indrømme). Den smager helt fantastisk og jeg har aldrig haft behov for at lave andre lasagner – men nu er det vidst på tide med lidt afveksling.

Jeg holder meget af lasagne med masser af ost og monaysauce, så hvis I leder efter en opskrift med lav fedtprocent, er det ikke dem, jeg udbyder flest af. Man kan selvfølgelig bare nøjes med et lille stykke og supplere med en masse salat, meeen det plejer ikke rigtig at være sagen, når lasagnen først kommer på bordet. Jeg kommer i hvert fald altid til at spise to portioner.

Er I kommet i gang med at bruge sojaprotein endnu? – Hvis ikke, så er den her opskrift et godt sted at starte – der er absolut ingen ben i det (heller ikke i bogstavelig forstand), da sojaproteinet bare skal overhældes med kogende vand og så er det klart. Sojaproduktet tilfører lasagnen godt med protein og giver en god konsistens, så det skal I endelig bruge!

God fornøjelse 🙂

Husk, at I er meget velkomne til at kommentere her på bloggen eller på Instagram, hvis I har spørgsmål om vegetarmad, forespørgsler til opskrifter eller andet I gerne vil vide. Jeg bliver altid så glad, når jeg hører fra jer og jeg glemmer måske nogle ting, som I gerne vil vide mere om. Så bare kom med det 🙂

FullSizeRender

Ingredienser (4 pers)

 • 1 kg frossen spinat
 • 100 g granuleret sojaprotein (fås bl.a. i Rema 1000, Irma og Meny) + 4 dl kogende vand
 • 1 bundt basilikum
 • 2 fed hvidløg
 • 450 g hytteost
 • 55 g pinjekerner
 • 4 mellemstore æg
 • 200 g moden cheddarost
 • Salt og peber
 • 14-16 Lasagneplader

Fremgangsmåde

 1. Optø spinaten i en gryde eller i mikroovn. Pres det meste af det overskydende væske fra, men lad lidt være tilbage.
 2. Kom sojaprotein i en skål, tilsæt 1 tsk salt og 4 dl kogende vand og lad det trække i 5 minutter. Rør kort og  lad det trække 2 minutter mere. Bland det sammen med spinaten.
 3. Hak basilikum og hvidløg fint og bland det sammen med hytteost, pinjekerner, æg, 1 tsk salt og friskkværnet peber.
 4. Riv cheddarosten groft.
 5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
 6. Læg nu lasagnen i lag i et firkantet, ovnfast fad i følgende rækkefølge: hytteostefyld, lasagneplader, cheddarost, spinatfyld, lasagneplader, hytteostefyld, lasagneplader, spinatfyld og resten af cheddaren.
 7. Bag lasagnen i midten af ovnen i 35 minutter og lad den hvile i 5 minutter inden servering. Servér lasagnen med en tomatsalat med feta, oliven, rødløg og en god balsamico.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender

IMG_6832

   

1 kommentar

 • […] Spinatlasagne med hytteost og pinjekerner fra Kitchen by Eve: Det er alt alt for længe siden, at jeg sidst har fået spinatlasagne. Flere år, tror jeg faktisk og det blev jeg først mindet om, da jeg så den her opskrift. Det er jo en fantastisk ret og den her udgave ser top-lækker ud. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet karrysauce med masser af grønt