• ···
10 opskrifter på sunde søde sager

Spinatboller

IMG_6950

IMG_6951

FullSizeRender_2

Hold nu op en cykelweekend vi havde!

Ham med skægget og jeg kørte op til hans forældre lørdag morgen, spiste morgenmad, pakkede bilen og så kørte vi mod Hallandsåsen, hvor vi skulle cykle.

Vi havde tjekket vejrudsigten op til flere gange i dagene op til, men vi havde ikke regnet med, at det ville blive SÅ dårligt vejr. For det blev det! Det regnede og blæste begge dage, men særlig om søndagen var vejret helt ubeskriveligt. Vi kunne faktisk ikke have valgt en dårligere weekend at tage på cykeltur i.

Til gengæld hyggede vi os enormt meget, når vi var indendøre og efter cykelturene blev man ekstra taknemmelig for at få et varmt bad og noget varmt at drikke.

Min svigermor havde taget en masse snacks med på turen og hun havde blandt andet bagt spinatboller, som var virkelig gode. Jeg har prøvet at efterligne opskriften – bollerne blev lidt anderledes end min svigermors, men stadig super lækre og med en lidt grovere krumme. Man kan ikke smage spinaten, det giver blot en flot grøn farve til bollerne, så de ser ekstra sunde ud.

God fornøjelse 🙂

Tip: Bollerne kan pensles med lidt æggeblomme eller mælk og drysses med blå birkes, men det er ikke et must.

IMG_6953

Ingredienser (16 stk)

 • 300 g frossen spinat
 • 6 dl mælk eller vand
 • 20 g gær
 • 15 g salt
 • 160 g solsikkekerner
 • 60 g durummel
 • 200 g fuldkornshvedemel
 • 500 g hvedemel + ekstra til æltning

Fremgangsmåde

 1. Optø spinaten i en gryde eller i mikroovn. Pres det overskydende væske fra og kom spinaten i en blender med ca. halvdelen af mælken. Blend i 1-2 minutter indtil spinaten er finthakket og massen er jævnt grøn.
 2. Opløs gæren i resten af mælken. Tilsæt spinatmassen, salt og solsikkekerner og rør godt. Kom de tre slags mel i lidt ad gangen og rør indtil det er optaget helt. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter, overdækket.
 3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den med lidt ekstra mel i ca. 5 minutter. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret, men pas på, at den ikke bliver tør.
 4. Form dejen til 16 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til efterhævning mens ovnen varmes op til 200 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn.
 5. Pensl eventuelt bollerne med æggeblomme eller mælk, drys dem med blå birkes og bag dem i ca. 12-15 minutter.

Lad bollerne køle let af på en rist og nyd dem så med smør, ost eller andet pålæg.

Velbekomme! 🙂

FullSizeRender_1

IMG_6954

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 opskrifter på sunde søde sager