• ···
De bedste kanelsnegle

Små galetter med grøntsager og gedeost

IMG_7059

IMG_7064

IMG_7067

I morgen får min mor nogle veninder til damefrokost, og i den anledning har jeg lovet at lave mad til dem. Det er altid dejligt at få frie tøjler, til at lave det jeg har lyst til, men samtidig er det også en udfordring at skulle begrænse sig, så der ikke bliver for meget mad. Jeg er endnu ikke sikker på de endelige retter, men én ting jeg helt sikkert vil lave, er de her små galetter med bagte grøntsager og gedeost. Jeg har efterhånden lavet dem en del gange, og jeg er helt vild med den middelhavsagtige smag, som rosmarinen tilfører. Nå ja, og så har de en god størrelse, hvis man skal spise mange forskellige retter 🙂

Tip: tærtedejen kan med fordel laves dagen før, hvis I har travlt.

Ingredienser (4 små galetter):
Tærtebund
100 g blødt smør
100 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel
75 g fuldkornsspelt
1 tsk salt
1/2 dl vand
Saften af 1/2 citron
Lidt hakket frisk rosmarin

Fyld
1 lille rødløg
1 squash
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 bdt grønne asparges
10 cherrytomater
75 g fast gedeost
1 håndfuld frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen i en skål, brug enten fingrene eller en håndmikser. Der skal ikke arbejdes ikke for længe med dejen, så når den er samlet til en klump, pakkes den ind i film og lægges på køl i 1 time.

2) Tænd ovnen på 225 grader (eller 200 varmluft).

3) Pil, skyl og hak grøntsagerne i mundrette stykker. Husk at knække enderne af aspargesene. Hak rosmarin groft. Bag grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, olie, salt og peber i 20-25 minutter. Når grøntsagerne er færdige, skrues varmen ned til 200 grader (almindelig ovn).

4) Når dejen har hvilet, deles den i 4 lige store stykker og rulles ud til tynde cirkler (cirklerne skal have størrelse af små middagstallerkener). Fordel fyldet i midten af cirklerne og smuldr gedeosten hen over. Fold kanterne op om fyldet, men kun så det dækkes en smule.

5) Bag tærterne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil kanterne er gyldne og sprøde.
Tærterne kan både serveres lune og afkølede.

Velbekomme 🙂

IMG_7062

IMG_7061

English: Tomorrow my mom is having a ladies-lunch and she asked me if I would cook for them. Of course I said yes and I am planning to make these wonderful mini galettes with oven baked vegetables goat cheese and rosemary 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste kanelsnegle