• ···
Spicy kikærtesalat med yoghurtdressing

Rødbedebygotto med smørstegte asparges

IMG_7264

FullSizeRender

For noget tid siden var jeg til et arrangement, som blev holdt af De Fem Gaarde. Da jeg og de andre bloggere ankom, blev vi delt op i hold af 2-3 personer og herefter fik vi et par timer til at lave 2 forskellige retter, der havde De Fem Gaardes produkter som hovedingredienser, alt imens vi gik og drak vin, snakkede og fik vejledning af to kokke.

Arrrangementet var super hyggeligt og lærerigt og det var enormt spændende at se, hvad de andre hold lavede. Én af retterne, som blev kreeret hos et af modstanderholdene, var en rødbedebygotto med stegt romenesco og parmesan og derfra kommer inspirationen til dagens opskrift.

Rødbedebygottoen er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set og udover at strutte af fantastiske farver og gennemført food styling, smagte den helt formidabelt – jeg er ellers (som noget af det eneste) ikke særlig vild med rødbeder, men det glemte jeg fuldstændig. Det var meget inspirerende!

Jeg har forsøgt at lave bygotto-opskriften efter, men desværre er det ikke sæson for romenesco mere, så jeg måtte nøjes med at bruge asparges. De er nu også næsten lige så pæne. Blandt andre retter, lavede jeg rødbedebygottoen til min kærestes fødselsdag for et par uger siden og den gik som varmt brød. Særligt min veninde var rigtig vild med den, så min version var ikke helt ved siden af. Men lige så smuk som den oprindelige, blev den nu ikke.

God kogelyst 🙂

Tip: Bygottoen er en forholdsvis tung og mættende affaire, så den går rigtig godt sammen med en sprød, grøn salat (og resten af hvidvinen fra opskriften).

Ingredienser (3 pers)

 • 3 dl perlebyg
 • 2 mellemstore rødbeder
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk smør
 • 1 dl hvidvin
 • ca. 1 liter kogende grøntsagsfond
 • 60 g revet parmesan
 • 1 bundt grønne asparges
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Skyl perlebyg i lunken vand og afdryp i en si.
 2. Skræl rødbederne og skær dem i små tern af 1×1 cm (brug eventuelt gummihandsker – rødbederne farver meget).
 3. Varm en tykbundet gryde op med 1 spsk smør og svits løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt perlebyggen og steg videre i et par minutter. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe under omrøring.
 4. Tilsæt grøntsagsfond lidt ad gangen og tilsæt mere hver gang fonden er kogt ind i perlebyggen – bygottoen må endelig ikke blive tør. Efter 15 minutter tilsættes rødbedeternene. Kog rødbedebygottoen videre i ca. 30 minutter under jævnlig omrøring og tilsæt hele tiden lidt fond, så massen ikke tørrer ud. Krydr med salt og peber.
 5. Imens skæres asparges i grove stykker og steges i 1 spsk smør ved god varme – gerne på en grillpande. Krydr med salt og peber.
 6. Smag bygottoen til med salt og peber og vend 2/3 af parmesanen i og halvdelen af aspargesene.

Servér rødbedebygottoen i store skåle og top hver skål med et par asparges og ekstra revet parmesan.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_1

IMG_7261

 

   

2 kommentarer

 • Rikke Heimbürger

  Jeg er til gengæld rigtig glad for rødbeder, så en meget kærkommen opskrift for mig – og din version er også smuk og meget indbydende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hvor er det dejligt at høre, at der er nogen der kan lide rødbedeopskrifterne – du bliver helt sikkert glad for den her – særligt når vejret bliver koldere igen 🙂 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kikærtesalat med yoghurtdressing