• ···
Brasiliensk kaffekage med passionsmousse og brigadeiros

Rød spidskålssalat med couscous og æbler

IMG_0614

FullSizeRenderOm man vil eller ej, er efteråret ved at være over os. Det bliver koldere udenfor, dagene bliver kortere og man har måske brug for en ekstra trøje for at holde varmen om aftenen.

Heldigvis bringer efteråret også dejlige grøntsager og søde frugter med sig og dem skal vi huske at bruge, nu hvor de endelig er her.

Min søde svigermor lavede en rød spidskålssalat sidst vi var hjemme hos dem, som var så smuk så smuk, at jeg var nødt til at gøre den efter. Det røde spidskål er simpelthen så pænt og gør, at selv den mest simple salat bliver til et lille kunstværk og så er kål jo super sundt, så det er bare med at bruge det netop nu.

Kål smager til gengæld ikke af så meget, så kombinationen med modne efterårsæbler – særligt hjemmeplukkede, som smager helt anderledes (og meget bedre) end købeæbler – er et match made in heaven. Nå ja, og så er ristede nødder også altid godt, da det tilfører lidt ekstra knas til salaten.

Jeg må indrømme, at jeg ikke er glad for, at sommeren er ved at gå på hæld. Jeg bliver faktisk altid frygtelig nostalgisk når vi skifter til vintertid og når markerne bliver pløjet (det er sådan noget man lægger mærke til, når ens forældre har sommerhus på landet), men heldig- heldig- heldigvis kommer foråret og sommeren jo altid igen. Selvom jeg er i tvivl hvert år.

… mon ikke, at der er andre, der har det ligesom mig? 🙂

Rigtig god hakkelyst!

FullSizeRender_2

Ingredienser (4 pers)

 • 3 dl couscous + 3 dl vand
 • 100 g mandler
 • 1 rødt spidskål
 • 1 bakke snackærter
 • 2 æbler (gerne fra en have, som du kender)
 • 4 spsk olivenolie
 • Saften af en moden lime
 • Salt

Fremgangsmåde

 1. Kom couscous i en skål. Bring vandet i kog og hæld det over couscousen sammen med 1 tsk salt. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Vend herefter rundt i det og stil til side.
 2. Rist mandlerne på en tør pande indtil de har fået lidt farve. De må ikke blive for mørke.
 3. Skyl og snit spidskålen fint. Hak snackærter groft. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde både.
 4. Bland en dressing af olivenolie, limesaft og 1,5 tsk salt.
 5. Kom alle ingredienserne og dressingen i en stor blandingsskål og vent godt rundt. Anret salaten i høje glas eller servér den direkte fra skålen.

Velbekomme!

… tænk engang hvor heldige vi er, at bo i et land, som giver os æbler om efteråret 🙂

FullSizeRender_3

FullSizeRender_1

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brasiliensk kaffekage med passionsmousse og brigadeiros