• ···
Falafler (friturestegte kikærtebøffer)

Pitabrød med fuldkorn

FullSizeRender(61)

FullSizeRender(62)

Som jeg lovede den anden dag, får I her opskriften på de fuldkornspitabrød, som jeg lavede forleden. Pitabrødene blev fyldt med hjemmelavede falafler, balsamicomarineret spidskåls/gulerodsstrimler og yoghurtdressing, men I kan selvfølgelig fylde dem med lige det I har lyst til. Pitabrødene er rigtig gode både til frokost og aftensmad, og så er de nemme at tage med ud at spise i det fri. Og særligt de kommende dage skulle der blive rig mulighed for at nyde sin mad udenfor, da vejrudsigten fortsat lover godt vejr. Lækkert 🙂

Hvis I ønsker nogle knap så grove pitabrød, kan speltmelet erstattes med almindelig hvedemel. Vær også opmærksom på, at målene på melet er vejledende, og at melet derfor skal tilsættes lidt ad gangen.

God bagelyst.

Ingredienser 4-6 brød:
30 g gær
1 1/2 dl lunken mælk
1 1/2 dl lunken vand
1 1/2 tsk salt
1/2 spsk honning
2 spsk olivenolie
Ca. 150 g fuldkornsspeltmel
Ca. 150 g fuldkornshvedemel
Ca. 150 g hvedemel

Fremgangsmåde:
1) Rør gæren ud i vandet og mælken. Tilsæt salt, honning og olivenolie. Rør melet i lidt ad gangen, så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve et lunt sted, under et klæde, i mindst 1 time.

2) Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del dejen i 4-6 lige store dele og form stykkerne til store, flade boller (ca. 1 cm i tykkelse). Vend pitabrødene i mel og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter.

3) Tænd ovnen på 275 grader almindelig ovn. Bag pitabrødene midt i ovnen i ca. 10 minutter, og hold godt øje dem, så de ikke bliver for mørke. Lad brødene køle af i 5-10 minutter på en bagerist, inden de flækkes og fyldes med lækkerier.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(60)

FullSizeRender(63)

English: Here comes the recipe for the wholegrain pita bread I made the other day. I stuffed the pita bread with homemade falafel grated carrot and cilantro yogurt dressing.

   

2 kommentarer

 • Julie

  De er vildt gode! Jeg har prøvet mange forskellige slags opskrifter til pitabrød og det her er helt klart den bedste – dejlig sprøde og så smager dejen rigtig godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hvor godt at høre Julie. Dejligt at du synes om opskriften! 🙂 Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Falafler (friturestegte kikærtebøffer)