• ···
Super sund blåbærsmoothie

Perlende nytårsbobler

IMG_3625

IMG_3633

FullSizeRender

IMG_3631

Så er der kun to dage tilbage inden det går løs med mad og fest igen. Er I klar til nytår? 🙂

Jeg synes efterhånden, at jeg er ved at have styr på tingene, jeg er færdig med min eksamensopgave, jeg har stort set købt alle madvarerne ind til menuen og jeg har et rimelig godt overblik over, hvad jeg skal lave hvornår, så det hele forhåbentlig går op i en højere enhed.

Vores nytårsaften begynder altid med, at gæsterne kommer kl. 17.45, så vi kan nå at se dronningens nytårstale og i den forbindelse plejer jeg at servere et glas mousserende vin, som regel i form af champagne, prosecco eller cava, men i år har jeg lyst til at prøve noget andet, så jeg laver nogle hjemmelavede nytårsbobler, som jeg er sikker på, vil falde i god jord hos mine gæster.

Velkomstdrinken minder mest af alt om en kombination af hvidvin med hyldeblomstsaft og hvid gløgg. Det lyder måske som en mærkelig blanding, men den er dejlig boblende, utrolig frisk og har en delikat og krydret smag, som jeg er helt vild med! Jeg smagte boblerne for første gang til en julefrokost sidste år, hvor de gik under navnet ‘hvid gløgg’, men jeg synes bestemt ikke, at det er gløgg, man tænker på først, når man smager på boblerne. Så hvis I ikke kan lide gløgg, skal I slet ikke være nervøse, jeg bryder mig ikke om det og på trods af det, vælger jeg alligevel at servere de perlende nytårsbobler på årets største festaften!

Jeg har rettet lidt i den oprindelige opskrift, igennem de sidste par dage, og nu synes jeg, at  boblerne sidder lige i øjet. Begynd gerne dagen før, så krydderierne og vinen har tid til at trække og servér selvfølgelig boblerne i flotte champagne- eller vinglas og iskolde! 🙂

God fornøjelse!

Ingredienser (8 pers + en lille omgang refill)

 • 4 cm frisk ingefær
 • 1 flaske tør hvidvin (75 cl)
 • 110 g sukker
 • 2 kanelstænger
 • 20 hele nelliker
 • 1 stjerneanis
 • 1,5 l sprite (det smager klart bedst med Sprite, men til nød kan man bruge Faxe kondi)
 • 1 øko citron
 • Eventuelt isterninger

Fremgangsmåde

 1. Skræl ingefær, skær den i tynde skiver og kom skiverne i en gryde sammen med hvidvin, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis. Varm massen op til middelvarme og rør rundt en gang imellem, indtil sukkeret smelter, det tager ca. 10 minutter. Det må endelig ikke koge! Sluk for varmen, når sukkeret er smeltet og lad gryden stå ved eftervarme i 20 minutter. Stil herefter gryden i køleskabet natten over (lad krydderierne blive i).
 2. Næste dag sies krydderierne fra enten med en si eller et kaffefilter – jeg bruger et kaffefilter og gør det ca. 1 time før gæsterne kommer, så jeg ikke skal stå og stresse med det. Stil vinblandingen tilbage i køleskabet bagefter.
 3. Ved serveringen fyldes champagne- eller vinglas 1/3 med vinblandingen og herefter 2/3 sprite. Dryp ca. 1 tsk citronsaft i hvert glas, rør kort rundt og servér straks de perlende nytårsbobler. Eventuelt med en isterning.

Rigtig godt nytår alle sammen! 🙂

IMG_3632

IMG_3623

IMG_3636

 

 

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super sund blåbærsmoothie