• ···
Imamen der besvimede (fyldte auberginer)

Peanut-dadelbrud

FullSizeRender

FullSizeRender_1

FullSizeRender

I mine (få) forsøg på at lave sunde søde sager, kommer der i dag én til i rækken.

Til sommer skal ham med skægget cykle et meget langt cykelløb i Frankrig og han har derfor beordret mig, at jeg skal være hans cykelkok på turen, hvilket indebærer, at jeg blandt andet skal sørge for energibarer til den lange tur.

Den lettere tossede fornemme opgave kommer sig meget reelt af, at min kæreste, med stor forståelse fra min side, ikke kan fordrage de såkaldte energy gels, som er præfabrikerede energitilskud, der kommer i geléform og som man indtager under cykelløbet. Under normale omstændigheder er energipakkerne ellers den vigtigste næringskilde på lange cykelture, men de små snotklatter er bestemt ikke noget at råbe hurra for. Alt andet lige minder konsistensen – og sikkert også smagen – uhyggelig meget om legetøjet slimhænder, som var et kæmpe hit tilbage i 90’erne. Hvis I kan huske dem.

Selvom temaet for dagens sunde snack er cykelløb, kan peanut-dadelbruddet snilt nydes i ikke-sportslige sammenhænge, f.eks. som eftermiddagssnack eller sund dessert. Sådan vil jeg selv nyde det. Bruddet er på én gang både knasende og blødt og smager salt af peanuts, karamelagtigt af dadler og sødt af mørk chokolade.

God fornøjelse! 🙂

Tips: Hvis I har lyst til at næringsoptimere peanut-dadelbruddet, kan I undlade at pynte det med chokolade. Det lystede jeg ikke. Lav bruddet et par timer før det skal spises, da det skal hvile i fryseren.

IMG_6631

Ingredienser (12-14 stk)

 • 250 g bløde dadler
 • 1 vaniljestang
 • 150 g crunchy peanut butter
 • 25 g kokosolie eller smør
 • 100 g + 70 g saltede peanuts
 • 50 g mørk chokolade (kan udelades)

Fremgangsmåde

 1. Udsten dadlerne, kom dem i en skål og ælt dem med fingrene indtil de er helt mosede og har konsistens som en tyk dej.
 2. Flæk vaniljestangen og kom korn og stang, peanutbutter, kokosolie og 100 g peanuts i en gryde og varm massen op ved lav varme, under omrøring, indtil den er flydende, ca. 3 minutter. Tag vaniljestangen op og hæld massen over de mosede dadler. Rør dejen jævn og sammenhængende.
 3. Beklæd en spisetallerken med husholdningsfilm og hæld peanut-dadelmassen på. Glat det ud i en cirkel á 1-1,5 cm i tykkelse.
 4. Hak 70 g peanuts fint, strø dem over massen og pres dem let ned i overfladen. Læg et stykke husholdningsfilm løst over peanut-dadelbruddet og stil det i fryseren i minimum 2 timer.
 5. Smelt den mørke chokolade over vandbad. Tag peanut-dadelbruddet ud af fryseren og skær det i 12-14 stykker og pynt bruddet med smeltet chokolade.

Servér peanut-dadelbruddet med det samme eller opbevar det i fryseren og spis et stykke, når I bliver lækkersultne. Bruddene smager lidt som Snickersis, hvis de spises direkte fra fryseren. Kan opbevares i fryseren i op til 2 måneder.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_1

FullSizeRender_2

   

4 kommentarer

 • Trine Ehlers Madsen

  Hej. Det lyder rigtig lækkert, men jeg forstår ikke helt der, hvor du skriver 100g + 70g – længere ned skriver du at man skal hakke de 70g peanuts. Hvad så med de 100g?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hej Trine. Nej det kan jeg kan godt forstå, at du ikke synes giver mening. Det er rettet i opskriften nu 🙂 God fornøjelse. Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Heimbürger

  Genial snack – både til sport og (bare) hygge :)….. (Og hvordan gik det mon så med ham med skægget og cykelløbet?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Tak Rikke. Det er nemlig en rigtig dejlig snack 🙂 Ham med skægget skal først køre cykelløbet i juli, så der er lidt tid til endnu. Jeg lover at huske at skrive, hvordan det gik 🙂 Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imamen der besvimede (fyldte auberginer)