• ···
Kålsalat med umami

Madpandekager med spicy kålfyld og cheddar

IMG_4179

IMG_4177

IMG_4176

Ham med skægget fandt en gang en artikel, hvor der stod, at man som udgangspunkt har 10 retter, man laver til aftensmad (på et helt liv). Der stod også, at man laver opskrifterne i forskellige afskygninger, så de ikke er ens hver gang – men 10 retter!- det er jo ingenting?

Jeg var helt sikker på, at det ikke kunne passe, så jeg gik i gang med at skrive ned, hvad jeg lavede til aftensmad og til min store overraskelse, var det ikke meget galt med de 10 retter. Hvis jeg skal være ærlig, kom det lidt bag på mig, at min liste ikke rangerede højere, men der er løbet meget vand under broen siden jeg startede bloggen og det har helt klart gjort min madlavning mere kreativ. Glæden ved madlavning hænger heldigvis heller ikke altid sammen med kreativitet, efter min mening betyder det mindst lige så meget, at man hygger sig og slapper af imens.

En af opskrifterne, der var på min liste og som vi efterhånden har spist en del gange (ja okay, jeg kan godt se det med de 10 opskrifter), er madpandekager. Jeg synes, at de smager helt utrolig godt, når pandekagerne er hjemmelavede, samtidig med, at de er ret ligetil at lave og der er tid til at rydde op, imens de er i ovnen. Det er desuden en af de retter, der er gode at servere for vegetarforskrækkede folk og sultne mænd, da pandekagerne mætter godt og har masser af smag af ost, chili og nybagte pandekager (og ikke af kål, som man skulle tro).

Jeg fyldte mine pandekager med 3 forskellige slags kål, da jeg havde en del kål tilovers efter jeg lavede kålsalat med umami den anden dag. I kan selvfølgelig bruge de grøntsager, I har lyst til, men pandekagerne er spitze med kål 🙂

Ingredienser (ca. 8 stk)

Pandekager

 • 3 æg
 • 3 dl mælk + 3 dl vand
 • 80 g fuldkornshvedemel
 • 90 g anden slags fuldkornsmel (jeg brugte rugmel)
 • 1 tsk salt

Fyld

 • 350 g kål (jeg brugte grønkål, rødkål og spidskål)
 • 1 løg
 • 1/2-1 rød chili
 • 2oo g cheddarost (det er vigtigt, at osten er lagret/ekstra lagret, da det giver den bedste smag)
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 1 nip sukker
 • 1 lille dåse majs

Endvidere: smør eller olie til at stege pandekagerne i samt salt og peber.

Fremgangsmåde

 1. Pandekager: Bland ingredienserne til pandekagerne sammen og rør indtil dejen er fri for klumper. Lad dejen hvile i køleskabet i 15 minutter. Rør igen.
 2. Varm en pande op med smør eller olie og bag ca. 8 pandekager ved middelvarme. Suppler panden med lidt smør, hver gang der laves en ny pandekage.
 3. Fyld: Hak de tre slags kål mellemfint og sørg for at stokken ikke kommer med. Hak løg og chili fint og riv cheddarosten groft. Varm panden op med 2 spsk olie og tilsæt grøntsager, ingefær, 1 nip sukker, salt, peber og sautér indtil kålen falder sammen, ca. 10 minutter. Tilsæt halvdelen af cheddarosten og drænede majs og sluk for varmen.
 4. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 5. Smør et ovnfast fad med olie. Fordel et par skefulde fyld i en pandekage, rul den forsigtigt sammen og læg pandekagen i fadet. Gentag. Drys til sidst den anden halvdel af cheddarosten over pandekagerne og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter indtil osten er gylden.

Servér pandekagerne sammen med en grøn salat eller en mangosalat, som jeg gjorde (og som by the way er verdens bedste salat!). Velbekomme 🙂

IMG_4178

IMG_4174

IMG_4175

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kålsalat med umami