• ···
Køkkenet tager på ferie

Nudelsalat med edamamebønner

IMG_9011

IMG_9014

Lige nu er jeg i Barcelona og befinder mig formentlig ude på et eller andet marked, hvor jeg er ved at købe ind til dagens frokost. Dagens opskrift har imidlertid overhovedet ikke noget med spansk mad at gøre, men jeg lavede retten, lige inden jeg tog til Barcelona, og I skal ikke snydes for den, for den smager skønt.

Det gode ved den her nudelsalat er, at den kan serveres kold, hvilket man lærer at værdsætte, når man, som mig, skriver om mad. Normalt skal maden nemlig altid anrettes og tages billeder af, og derfor når den at blive kold, inden den kan spises. En nudelsalat, som den her, er derfor helt perfekt, fordi jeg kan tage billeder af den og bagefter spise den, uden at den skal en tur i mikroovnen først (der fik I lige sandheden om madbloggerlivet, hva 😉 ).

Salaten er utrolig nem at lave og tager ikke særlig lang tid. I kan bruge de grøntsager I har i køleskabet og jeg tror også, at salaten vil være lækker sammen med strimler af sød omelet, som I kan finde opskriften på her.

Rigtig god fornøjelse.

… Ps. hvis I har lyst til at se billeder fra min ferie i Barcelona, kan I kigge med på instagram her (@kitchenbyeve) 🙂

Ingredienser (2-3 pers.)

 • 200 g risnudler (fås i asiatiske supermarkeder eller online, som de her, der er virkelig lækre og økologiske)
 • 200 g edamamebønner (fås i frostafdelingen)
 • Salt
 • 1/2 agurk
 • 1 bundt frisk koriander
 • 2-3 håndfulde saltede peanuts
 • Saften af 1 moden lime
 • 1/2 dl sesamolie
 • 1/2 dl soja

 

Fremgangsmåde

 1. Kog risnudlerne i rigeligt vand i ca. 8 minutter, eller efter pakkens anvisning. Hæld nudlerne i en si og skyl dem i rindende, koldt vand, indtil vandet, der løber fra, er koldt. Lad dem dryppe af.
 2. Kom edamamebønner i en skål, dæk dem med kogende vand og lad dem trække et par minutter. Afvand og drys bønnerne med lidt salt.
 3. Skær agurken i fine strimler. Bland en dressing af limesaft, sesamolie og soja.
 4. Portionsanret nudler, edamamebønner og agurkestrimler i skåle og dryp dressingen over salaterne. Lige inden servering pyntes der med saltede peanuts og frisk koriander.

Velbekomme 🙂

 

IMG_9006

IMG_9005

(Indlægget indeholder affiliate links).

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkenet tager på ferie