• ···
Vegetarmad til mænd

Nem grøntsagstærte (særligt til mænd)

FullSizeRender

IMG_9911

IMG_9912

Bare fordi man har en madblog, kan man altså sagtens have dage, hvor man ikke GIDER at lave mad. Sådan en dag havde jeg forleden.

Jeg havde egentlig allerede bestemt mig for, hvad jeg ville lave til aftensmad, men da jeg fandt ud af, at det ville tage mig 3 timer, gav jeg op med det samme. Hvem er det lige, der har 3 timer til lave aftensmad i?? (hvis det er en af jer, vil jeg gerne vide det!) – I nød tømte jeg køleskabet og lavede den her grøntsagstærte i stedet.

Tærten er et led i temaet Vegetarmad til mænd, som mine opskrifter koncentrerer sig om for tiden (I kan læse mere om Vegetarmad til mænd her). Tærten er nem at lave, da I kan bruge lige de grøntsager, I har i køleskabet, den mætter godt og portionen rækker til flere dage.

Så tøm jeres køleskab for daggamle grøntsager, køb eventuelt en færdiglavet tærtedej (hvis det skal være ekstra nemt) og lav en lækker og mættende tærte til jer selv og jeres qvinder! – Det tager meget kortere tid end 3 timer! 😉

God kogelyst.

Ingredienser (4 pers)

 • 1 stk tærtedej (det smager klart bedst at lave tærtedejen selv, men ellers kan I købe den færdiglavet)
 • 1 kg blandede grøntsager (jeg brugte forårsløg, rødløg, chili, squash, gulerødder og frossen spinat)
 • Olivenolie
 • 2 spsk blandede krydderier (jeg brugte oregano, timian og rosmarin)
 • 4 æg
 • 1/2 dl mælk eller surmælksprodukt
 • 100 g hytte- eller fetaost
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Lav tærtedejen som angivet her og lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
 2. Hak grøntsagerne i mundrette stykker og sautér dem i olie, ved god varme, i ca. 10 minutter sammen med krydderier, salt og peber.
 3. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i hele bunden med en gaffel og forbag tærtebunden i ca. 10 minutter.
 4. Pisk æg, mælk og ost sammen i en skål. Kryds med salt og peber. Fordel de stegte grøntsager over den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Bag tærten i ca. 30 minutter.

Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden den nydes med en grøn salat og et stykke groft brød. Tærten holder sig lækker i yderligere to dage og er god som madpakke.

Velbekomme 🙂

IMG_9916

IMG_9909

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarmad til mænd