• ···
Suveræn solbærtærte med toscafyld

Müsli med kanel og chiafrø

FullSizeRender-10

FullSizeRender-11

Jeg har sagt det før: Jeg ELSKER hjemmelavet müsli! – det er så nemt at lave og det smager bare så godt!

Alligevel er det noget tid siden jeg har lavet det, så da en af mine kollegaer kom på arbejde med hjemmelavet müsli den anden dag, var jeg nødt til at gå i gang, da jeg kom hjem. Det gjorde jeg så og nu det er allerede spist, så godt smagte det.

Det gode ved hjemmelavet müsli er, at man kan komme det i, som man kan lide og på den måde få noget helt custom-made morgenknas, der passer lige til én selv. Jeg er helt vild med ovnbagte nødder, så dem bruger jeg altid. Den her gang kom jeg desuden chiafrø og kanel i for at prøve noget nyt og det blev super godt. Kanelen er slet ikke overtagende i smagen, men giver blot müslien en lidt juleagtig smag, hvilket jo aldrig er helt skidt.

For at være ærlig, så ville jeg have taget nogle flere (og pænere) billeder til jer, så I kunne få indtrykket af, hvor god müslien egentlig er – så det er med skam i stemmen, at jeg må indrømme, at det ikke blev gjort alene af den grund, at jeg spiste müslien, inden jeg nåede det.

… men det er måske i virkeligheden det bedste salgsagument af dem alle. Bedøm selv 🙂

Rigtig god bagelyst!

Ingredienser (ca. 8 portioner)

 • 1 dl honning (tilsæt 1 dl ekstra honning, hvis I ønsker en sødere müsli)
 • 1/2 dl vand
 • 1 spsk rapsolie
 • 200 g finvalsede havregryn
 • 100 g hasselnødder
 • 100 g mandler
 • 3 spsk chiafrø
 • 1 spsk kanel
 • 150 g rosiner

Fremgangsmåde

 1. Kom honning, vand og rapsolie i en lille gryde og opvarm det i ca. 2 minutter indtil honningen er opløst.
 2. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
 3. Kom havregryn, hasselnødder, mandler, 2 spsk chiafrø (gem den 3. spsk chiafrø til senere) og kanel på en bageplade med bagepapir og hæld honningmassen over. Vend godt rundt og spred så massen jævnt ud på bagepladen.
 4. Rist müslien i ovnen i 20-25 minutter og pas på, at den ikke bliver for mørk. Vend rundt 3 gange undervejs.
 5. Afkøl müslien på en rist og vend rosiner og 1 spsk chiafrø i.

Husk at afkøle müslien helt inden den kommes i en lufttæt beholder, ellers bliver den blød.

Velbekomme. Go nuts! 🙂

FullSizeRender_3

FullSizeRender_1

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suveræn solbærtærte med toscafyld