• ···
Pizza med blomkålsbund

Mini cheesecakes med vanilje, citron og hvid chokolade

IMG_7203

IMG_7208

IMG_7209

Jeg er helt vild med de her mini cheesecakes. De er så søde i størrelsen, smager skønt af vanilje og citron, og har en dejlig cremet konsistens. Så det er bare med at komme i gang med at bage 🙂
Jeg lavede de små kager fordelen dag, da min mor holdt damefrokost, og da jeg lavede flere forskellige retter, valgte jeg at lave små kager i stedet for én stor. I kan dog sagtens lave én stor cheesecake (i en springform på 22 cm i diameter) hvis I hellere vil det. Bare husk at komme bagepapir i formen og bag kagen i 55 minutter til 1 time i stedet.
Et godt tip er desuden at lave kagen dagen før den skal spises – den bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.

Rigtig god bagelyst 🙂

Ingredienser (10 små eller 1 stor):

Bund
13 knuste digestivekiks
4 store spsk smeltet smør
1 tsk kanel

Dej
100 g hvid chokolade
400 g philadelphia flødeost (ikke light)
50 g creme fraiche 38%
1 1/4 dl sukker
Skallen og saften af 1/2 øko citron
2 æg
1 æggeblomme
1 stor spsk hvedemel
1 1/2 tsk vaniljepulver

Top
150 g creme fraiche 38%
1 dl piskefløde
Ca. 2 spsk flormelis

Pynt
100 g blåbær
Revet citronskal
25 g hvid chokolade

Endvidere: 10 muffinsforme i silikone.
Obs: Det er vigtigt at bruge silikoneforme i stedet for almindelige muffinsforme af papir – de almindelige forme er ikke stærke nok til at holde på dejen under bagningen.

Fremgangsmåde:
1) Kom digestivekiks i en plasticpose, bind en knude, og knus dem til pulver med en kagerulle. Bland kiksemassen med smeltet smør og kanel i en skål. Pres blandingen godt ned i silikoneformene (de skal ikke beklædes med bagepapir først) og stil formene i køleskabet.

2) Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).

3) Hak den hvide chokolade og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, citronsaft og -skal sammen. Tilsæt æg og æggeblomme et ad gangen og pisk igen. Rør til sidst hvedemel, smeltet chokolade og vaniljepulver i. Fordel dejen over kiksebundene (fyld formene op indtil der er 0,5 cm op til formenes kant) og bag kagerne ved 175 grader i 30-40 minutter på midterste ovnribbe. Hold godt øje med kagerne og prik i dem med en strikkepind efter 20 minutter. Der må gerne hænge lidt ved i midten, men ellers skal kagerne skal være næsten faste i kanten og blævrende i midten (hvis kagernes overflade revner, så har de fået for meget).

4) Køl kagerne af i minimum 3 timer (gerne natten over). Lad kagerne stå på køkkenbordet den første time af afkølingen og stil dem herefter i køleskabet.

5) Pisk creme fraiche og piskefløde sammen til en forholdsvis stiv masse og smag til med flormelis. Fordel forsigtigt massen over kagerne – brug eventuelt en sprøjtepose. Pynt til sidst kagerne med blåbær, hvid chokolade og revet citronskal.

Velbekomme 🙂

IMG_7204

IMG_7205

English: How great are these mini vanilla lemon white chocolate cheesecakes that I made the other day? They tasted so amazing and were really easy to make. I wish I could turn back time and have one again 🙂

   

2 kommentarer

 • Maiken Florisson

  Din opskrift lyder super lækker, prøver at lave den nytårsaften hvor jeg erstatter citronen med Lime. 🙂 Godt nytår!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Det lyder som en virkelig dejlig dessert nytårsaften Maiken. Kom rigtig godt ind i det nye år 🙂 Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza med blomkålsbund