• ···
Den ultimative snickerskage med marshmallows og saltkaramel

Koldhævede squashboller med chiafrø

FullSizeRender

IMG_0977

FullSizeRender_2

Jeg bager næsten altid de samme boller, når jeg bager. Bollerne består som regel af gær, vand, frø og kerner og forskellige slags mel. Nogle gange er det dog rart at give smagsløgene en overraskelse og ændre lidt på ingredienserne.

De her boller er bagt med revet squash, som giver dem en svampet krumme, og chiafrø, som – udover, at de indeholder en stor koncentration af omega-3, kostfibre og vigtige næringsstoffer – gør bollerne sprøde og knasende i skorpen.

Bollerne er koldhævede, hvilket betyder at dejen hæver natten over i køleskabet og formes til boller, og bages næste morgen. I kan sagtens lade bollerne hæve i kortere tid, tilsæt blot 5 g ekstra gær og brug lunken vand i stedet for koldt. Personligt kan jeg godt lide, at bollerne tilbringer natten i køleskabet, da temperaturen og den lange hævetid gør, at krummen og smagen bliver markant bedre, end ved kort hævetid. Og så er det rart, at man kan fordele arbejdet på flere dage.

God bagelyst og god weekend 🙂

Ingredienser (ca. 16 stk)

 • 20 g gær
 • 8 dl koldt vand
 • 25 g salt
 • 3 æg
 • 80 g solsikkekerner
 • 100 g chiafrø + ekstra til drys
 • 1 squash
 • 200 g hvedemel
 • Ca. 600 g fuldkornsmel (jeg brugte en blanding af ca. 150 g fuldkornsrug og 450 g fuldkornshvede)

Fremgangsmåde

 1. Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt salt, æg, solsikkekerner og chiafrø. Rør godt rundt. Riv squashen groft på et rivejern og kom det i dejen.
 2. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør indtil dejen har konsistens som tyk havregrød. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning i køleskabet natten over (ca. 10-12 timer).
 3. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time. Beklæd herefter 2 bageplader med bagepapir og kom dejen på i ca. 16 klatter, ved at bruge to skeer. Undgå at slå luften ud af dejen, når I former bollerne, ellers bliver de flade. Stil bollerne til hævning imens ovnen opvarmes.
 4. Varm ovnen op til 250 grader (almindelig ovn) og stil eventuelt en lille skål med vand ind i ovnen – det gør bollerne ekstra sprøde i kanten. Bag bollerne i 15-17 minutter og lad dem køle let af på en rist inden de nydes.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_3

FullSizeRender_1

*Indlægget indeholder et affiliate link.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ultimative snickerskage med marshmallows og saltkaramel