• ···
Rabarbermarmelade med vanilje og citron

Kartoffelsalat med oliven, citron og ristede sesamfrø

IMG_7760

IMG_7758

Ej hvor er jeg bare stadig i sommerstemning – efter vejrudsigten at dømme er det desværre slut på søndag, men jeg hænger i indtil da!

I går havde jeg besøg af Cecilia fra Fuldkornspartnerskabet, som er et partnerskab af myndigheder, sundhedsorganisationer, producenter og dagligvareforhandlere, der forsøger at forbedre folkesundheden ved at få os til at spise mere fuldkorn. Temaet for mødet var picnic, da det jo snart er tid til at sidde ude og spise og drikke vin på de grønne enge, og sammen lavede Cecilia og jeg nogle lækre små brød, som vi efterfølgende spiste i solskinnet ude på terrassen, mens hun lavede et lille interview med mig.

Fuldkorn til side havde jeg også lavet en RAW jordbærtærte, som blev ret så vellykket og passede enormt godt til en varm sommerdag som i går, da den skal serveres direkte fra fryseren. I får snart opskriften!

Brøddene vi bagte, er Frankrigs svar på foccacia og kaldes fougasse. De er små og flade og vores udgave blev bagt med frisk timian, rosmarin og soltørrede tomater. Dejen flades ud til små ovale cirkler og herefter skæres der mønstre i, så de ligner blade. Historien bag mønstrene er oprindeligt, at de skal symbolisere Jesus’ ansigt og en fougassette skal derfor rigtigt have syv ‘huller’. En ret fin historie, hvis I spørger mig.

Brøddene har ikke noget med dagens kartoffelsalat at gøre, jeg glæder mig bare til at dele opskriften med jer, for de blev er virkelig fine og smagte lækkert af sprød pizzabund med soltørrede tomater og krydderier. Kartoffelsalaten spiste ham med skægget og jeg i går og jeg forestiller mig, at den vil gøre sig rigtig godt til grillmaden henover sommeren. Den er anderledes og sundere end den vanlige kartoffelsalat med cremefraiche-dressing og alt andet lige er det godt at have nogle forskellige salater at vælge imellem de næste par måneder.

God weekend! 🙂

FullSizeRender-4

Ingredienser (3-4 pers)

Salat

 • 1 kg nye kartofler
 • 3 spsk sesamfrø
 • 1/2 bundt forårsløg
 • 15-20 Kalamataoliven
 • Skallen af 1/2 øko citron

Dressing

 • 3 spsk citronsaft
 • 3 spsk olivenolie
 • Salt og peber
 • Eventuelt 1 fed presset hvidløg

Fremgangsmåde

 1. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 7-12 minutter afhængigt af størrelsen. De må ikke blive overkogte. Pil dem eventuelt og stil til side.
 2. Rist sesamfrøene på en tør pande indtil de er lysebrune.
 3. Hak forårsløg i tynde ringe og riv skallen af 1/2 øko citron på et julienne- eller et rivejern. Udsten Kalamataoliven og hak dem groft.
 4. Bland ingredienserne til dressingen sammen.
 5. Skær kartoflerne i mundrette tern og kom dem i en blandingsskål og vend dressingen i. Smag til med salt og peber. Pynt med forårsløg, oliven, citronskal og sesamfrø og servér til grillmaden.

Velbekomme 🙂

IMG_7763

IMG_7761

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbermarmelade med vanilje og citron