• ···
Bagt græskar med gulerødder og feta

Julemuffins med æble og kanel

img_1263

img_1415

Nu kan jeg altså ikke holde mig tilbage med juleopskrifterne længere!

Jeg havde ellers tænkt mig at vente til december, men jeg er efterhånden blevet spurgt om opskriften på de her muffins så mange gange, at jeg ikke kunne lade være. Sidste gang jeg bagte dem, var til mine kollegaer for et par uger siden og da en af dem spurgte mig om opskriften (igen igen), bestemte jeg mig for, at den ikke skulle gemmes helt til jul. Man skal jo også huske at glæde sig i tiden OP til jul 🙂

Normalt er jeg ikke særlig vild med muffins, fordi jeg synes, at de stort set altid bliver bagt for meget og derfor er alt for tørre og kedelige, men de her har jeg efterhånden lært at bage lige tilpas og når det er tilfældet, smager de intet mindre end som en lille bid af himmelen… julehimmelen!

… For der er altså ikke noget mere julet end kanel! Og det har altså ikke noget af gøre med, at det er mit yndlingskrydderi 🙂

Rigtig god bagelyst!

Tip: Bag muffinsene i silikoneforme, almindelige papirforme kan have svært ved at holde dejens vægt. Hvis I ikke ejer silikoneforme, så læg papirformene dobbelt.

fullsizerender

Muffins (12-14 stk)

 • Kornene af 1 vaniljestang
 • 1,5 dl sukker
 • 125 g blødt smør
 • 2 æg
 • 4 dl hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 2 spsk skyr 0,2%
 • 1/2 dl mini-, let- eller sødmælk

Æble-kanelfyld

 • 50 g smør
 • 1 dl hvedemel
 • 1,5 dl brun farin
 • 2 spsk kanel
 • 1 æble (gerne et syrligt et)

Endvidere: muffinsforme

Fremgangsmåde

 1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i lidt af sukkeret. Pisk vanillekorn, sukker og det bløde smør sammen til massen er luftig, ca. 3 minutter. Pisk herefter ét æg i dejen af gangen.
 2. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og pisk det i dejen af flere omgange. Tilsæt skyr og mælk og vend rundt til dejen er jævn. Fyld dejen i muffinsformene. Formene skal kun fyldes halvt op, da der skal være plads til æble-kanelfyldet.
 3. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
 4. Lav nu æble-kanelfyldet: smelt smørret og rør det sammen med hvedemel, brun farin og kanel. Skær æblet i små tern og rør det i. Fordel æble-kanelfyldet over muffinsene og tryk det ca. halvvejs ned i dejen.
 5. Bag muffinsene i ovnen i ca. 18-22 minutter. Tjek konsistensen med en kødnål efter 17 minutter, der må ikke hænge for meget ved, men gerne lidt, ellers bliver de tørre og kedelige.

Lad muffinsene køle af i ca. 15 minutter og nyd dem så med en kop kaffe eller en kop krydret julethe.

Velbekomme 🙂

img_1262

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt græskar med gulerødder og feta