• ···
Jul // Kanelboller

Jul // Rødkålssalat med langtidsbagte tomater, kikærter og balsamico

FullSizeRender_1

IMG_2955

IMG_2950

Puh, jeg har været i dårligt humør de sidste par dage!

Jeg burde egentlig have brugt tiden på at skrive eksamensopgave, men i stedet har jeg fundet på alle mulige overspringshandlinger, så det endte med, at jeg kun fik arbejdet på opgaven et par timer om dagen. Det er selvfølgelig meget normalt at lave overspringshandlinger i en eksamensperiode, men når man nu alligevel går og tænker på opgaven hele dagen, er det da mærkeligt, at man ikke tager sig sammen og kommer i gang.

Udover det dårlige humør og den dårlige samvittighed, har jeg heller ikke fået trænet så meget, som jeg plejer eller spist særlig sundt, så alt i alt var jeg virkelig træt af mig selv. Det gik ikke særlig godt for mig, synes jeg.

Mit dårlige humør gik heldigvis over efter et par dage – det gør det jo som regel – men selvom det ikke er særlig rart, imens man befinder sig i det, tror jeg alligevel, at det er meget godt, at have det sådan en gang imellem. Jeg kom til at tænke på, hvor godt man har det, når ens største problem er, at man skal skrive en eksamensopgave og hvor heldig man er at være sund og rask. De ting i sig selv, er selvfølgelig ikke noget, der altid er nok til at gøre én glad, men man bliver alligevel mindet om, at det er okay at være i dårligt humør nogle gange, og at det gode humør altid kommer igen.

Nå. Det blev en lang historie om ingenting og hvor kommer rødkålssalaten så ind i billedet? Det gør den nu, for det var den salat, jeg lavede i går, da jeg kom i godt humør igen. En salat der sagtens kan bruges som alternativ til den kogte rødkål juleaften, da den er dejligt utraditionel, men stadig smager dejlig frisk af rødkål. Den er super god!

Tip: Hvis I har travlt, kan I undlade at bage tomaterne og i stedet komme dem i salaten, som de er. Det smager ikke lige så godt, da tomaterne får en kraftigere og bedre smag af at blive bagt i lang tid, men muligheden er der.

God dag! Må den være fuld af godt humør 🙂

Ingredienser (4 pers)

 • 500 g cherrytomater
 • Ca. 4 spsk olivenolie
 • Salt
 • Ca. 1/2 rødkål, afhængigt af størrelse
 • 1 dåse kogte kikærter
 • 150 g salattern (svarer til 1 bøtte)
 • 1 bundt bredbladet persille
 • 5 spsk god balsamico

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 130 grader.
 2. Skyl cherrytomaterne, halvér dem og læg dem på en bageplade med bagepapir, med skæresiden op ad. Dryp tomaterne med lidt olivenolie og krydr med salt, og bag dem 1 time i ovnen. Lad dem køle let af.
 3. Snit rødkålen i fine, fine strimler og kom det i en stor skål. Tilsæt drænede kikærter og salattern. Skyl og hak persillen groft og kom også det i.
 4. Bland en dressing af 5 spsk god balsamico, 2 spsk olivenolie og 1 tsk salt og vend den godt rundt i salaten.

Servér salaten straks – jeg spiste den sammen med bagekartofler og cremefraichedressing 🙂

FullSizeRender

IMG_2947

FullSizeRender

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul // Kanelboller