• ···
Jul // En juleanbefaling

Jul // Risengrød af fuldkornsris

FullSizeRender

FullSizeRender_2

IMG_2703

Glædelig 1. december!

Jeg synes det gav sig selv, at der skulle være risengrød på bloggen i dag. For hvad er mere julet end at spise risengrød på den første rigtige juledag?

Det er første gang, at jeg har givet mig i kast med at lave risengrød af fuldkornsris og jeg var lidt spændt på resultatet, da jeg generelt er af den holdning, at risengrød er risengrød, og skal laves på hvide grødris. Den holdning skrottede jeg alligevel i min nysgerrighed efter at smage, om fuldkornsgrød, var lige så god, som klassisk risengrød.

Resultatet blev rigtig godt – det er næsten lige før jeg vil sige, at smagen er bedre, når risene er af fuldkorn. Der er også mere bid i grøden, så jeg er bestemt positivt overrasket og vil nok bruge fuldkorn i fremtiden, da det alt andet lige er sundere end hvide ris. Men alt skal ikke gå op i sundhed, så hvis I er mere til en klassisk grød uden noget fikumdik, skal I bare bruge almindelige grødris i opskriften. Det tager også kortere tid, da fuldkornsrisene skal koge i dobbelt så lang tid – men det er også den eneste ulempe ved dem. Ligegyldig hvilken mulighed I vælger, er risengrød under alle omstændigheder  godt!

Herhjemme er vi snotforkølede, så dagen står på varm the, eksamensskrivning, mere risengrød (vi fik det også i går) og måske julekalender i fjernsynet, selvom jeg ikke ved hvilke nogle, der bliver sendt i år. Mon ikke også, at I har nogle hyggelige 1. december planer? 🙂

Ingredienser (3-4 pers)

  • 3 dl ris til fuldkornsgrød eller alm. grødris (fuldkornsrisene kan købes i helsekostbutikker og på Helseplus.dk)
  • 1,5 dl vand
  • 1,3 l sødmælk
  • Ca. 2 tsk salt
  • Eventuelt 1/2 vaniljestang

Tilbehør: nisseøl, saftevand, kanelsukker og rigeligt med smør!

Fremgangsmåde

  1. Skyl risene i en si. Bing vandet i kog i en tykbundet gryde og kom risene i. Kog i 2 minutter under omrøring.
  2. Tilsæt mælken og bring grøden i kog under omrøring. Hvis I ønsker en grød med et strejf af vanilje, tilsættes kornene af 1/2 vaniljestang og den tomme stang.
  3. Lad grøden simre under låg, ved lav varme, i ca. 1,5 time (ja det tager lidt tid) og rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på – særligt hen mod slutningen af kogetiden.
  4. Pil vaniljestangen op, smag risengrøden til med salt og servér grøden i store skåle med masser af kanelsukker og en smørklat.

Glædelig 1. december 🙂

FullSizeRender_1

FullSizeRender

FullSizeRender_1

*Indlægget indeholder et affiliate link.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul // En juleanbefaling