• ···
Jul // Hvid chokolademousse med syrlig hindbærbund og brændte mandler

Jul // Fantastiske flødekarameller med hasselnødder, salt og vanilje

IMG_3390

IMG_3388

IMG_3389

IMG_3392

Er det bare mig, eller er tiden gået utrolig hurtigt her i december måned? Nu er der kun to dage tilbage til juleaften. Det er da lidt vildt!

Jeg er desværre ikke kommet så meget i julestemning, som jeg havde håbet på, da det meste af min tid er gået med at skrive eksamensopgave, men heldigvis kan jeg endelig se en ende på det og nu glæder jeg mig rigtig meget til at nyde juledagene sammen med familien og ham med skægget.

I dag får I den sidste opskrift inden jul – en opskrift, som er en af mine absolut yndlinge og som gør sig godt på kaffebordet juleaften, efter man har indtaget masser af and (ikke mig selvfølgelig), flæskesteg, brunede kartofler, sauce, rødkål og ris á l’amande og bare har brug for at slænge sig på sofaen med noget juleknas!

Flødekaramellerne er utrolig nemme at lave, da de passer sig selv i en gryde det meste af tiden og samtidig er de noget af det lækreste man kan servere for sine julegæster eller give som værtindegave, da de smager fuldstændig fantastisk og meget bedre end dem man kan købe sig til.

God fornøjelse. Og så håber jeg, at I får en rigtig dejlig jul 🙂

Ingredienser (Ca. små 80 stk)

 • 25 g smør
 • 350 g sukker
 • 125 g glukosesirup
 • 3 dl fløde
 • 1 tsk salt (eventuelt havsalt)
 • 1 vaniljestang
 • 300 g hasselnødder

Fremgangsmåde

 1. Kom smør, sukker, glukosesirup, fløde og salt i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang i gryden. Bring massen i kog og lad det koge indtil massen tykner og har en temperatur på 125 grader. Hvis I ikke har et termometer svarer det til en kogetid på ca. 1,5 time ved middelvarme (det er vigtigt, at det ikke bulderkoger). Rør i karamelmassen ca. hver 20 minut og lidt oftere hen imod enden af kogetiden.
 2. Imens karamellen koger, ristes hasselnødderne på en tør pande indtil de er lysebrune. Lad dem køle af og gnid herefter skallerne af med hænderne eller i et viskestykke – det gør ikke noget, at der sidder lidt skal tilbage.
 3. Når karamellen er færdig og har kogt ind til en forholdsvis tyk, brun masse, smages den til med salt, vaniljestangen tages op og hasselnødderne vendes i.
 4. Beklæd et firkantet fad (ca. 22 x 18 cm) med bagepapir og pensl bagepapiret med lidt smagsneutral olie. Hæld karamellen i, udjævn overfladen og stil fadet til afkøling på køkkenbordet til næste dag.
 5. Næste dag skæres karamelmassen ud i mindre stykker. Karamellerne opbevares bedst, hvis de pakkes ind i små stykker bagepapir, da de ellers vil klistre fast til alt hvad de møder på sin vej.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender

IMG_3387

IMG_3386

FullSizeRender

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul // Hvid chokolademousse med syrlig hindbærbund og brændte mandler