• ···
Jul // Svamperisotto med fennikel og citron

Jul // En juleanbefaling

Skærmbillede 2015-11-30 kl. 07.14.08

Godmorgen 🙂

Havde I en god 1. advent i går?

Sikke et blæsevejr det blev, hva! Jeg ender altid med at tage tingene lidt (for meget) med ro og når stormen så kommer, bliver jeg alligevel altid overrasket over, hvor meget det blæser. Vi var på vej hjem fra julekomsammen, da stormen var på sit højeste, men trods flyvende skraldespande og vejskilte, kom vi sikkert og godt hjem.

Den årlige julekomsammen foregik hjemme hos mine forældre i lørdags og er noget, som alle efterhånden ser meget frem til. Hvert år omkring d. 1. december mødes forældre, børn, børnebørn, svigerbørn og papbørn fra alle steder i landet og går tur i skoven, spiser store mængder mad, koger klejner, laver risengrød til Nissen og drikker øl og snaps til langt ud på aftenen. Dagen derpå er alle medtagede og det endte da også med, at ham med skægget og jeg blev hos mine forældre hele dagen og aftenen i går og spiste mad, drak kaffe og så Broen. Det har været en dejlig og traditionsrig weekend.

Jeg vil slutte dagens indlæg med en anbefaling. For som I nok ved, er der andre end mig, der laver vegetarmad og vegetarisk julemad, som er værd at stifte bekendtskab med.

En af de garvede kogekoner er Kirsten Skaarup, som har været vegetar i mere end 40 år og desuden har mere end 20 kogebogsudgivelser bag sig. Denne gang er Kirsten Skaarup gået sammen med Lisbeth Tordendahl, specialist i holistisk sundhed, og har udgivet en gratis e-bog med grønne, sunde og klimavenlige juleopskrifter. E-bogen hedder ‘GRØN OG BÆREDYGTIG JUL’ og kan hentes her.

E-bogen indeholder opskrifter på alt fra patéer til postejer, muffins til konfekt og kommer desuden med gode råd om, hvordan vi kan gøre julen mere bæredygtig i dagligdagen. Jeg er imponeret over Kirstens Skaarups gennemgående fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed og miljø, og på trods af, at vi ikke deler samme stærke holdninger på disse områder, er Kirstens Skaarups opskrifter altid nogle jeg kan relatere til og vender tilbage til gang på gang. Efter min mening mangler e-bogen nogle salatopskrifter og lidt lettere alternativer til de ellers så tunge juleretter, men jeg vil klart anbefale jer at aflægge bogen et besøg, prøve de lækre opskrifter og danne jer, jeres egen mening.

God læselyst og god mandag 🙂

NB: For god ordens skyld skal det understreges, at indlægget hverken er sponsoreret eller på anden måde påvirket af udefrakommende instanser, jeg ønsker bare at dele e-bogen med jer.
Billedet øverst i indlægget tilhører ligeledes Kirsten Skaarup og Lisbeth Tordendahl.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul // Svamperisotto med fennikel og citron