• ···
Jul // Pizza med rødkål

Jul // Asiatisk rødkålssalat med sesamolie, lime og ingefær

FullSizeRender

IMG_3010

IMG_3011

Jeg har bagt og bagt og lavet konfekt sammen med min mor hele weekenden og det færdige resultat blev til flere hundrede vaniljekranse, brunkager, pebernødder, ingefærkager, karameller og 5 slags konfekt. Jeg tror, at vi har juleknas nok til de næste tre år!

Det var egentlig slet ikke meningen, at vi skulle have lavet så meget, men ved en fejltagelse, havde vi begge to købt ind til konfekt, så i stedet for at have en passende mængde chokolade, marcipan og nougat, stod vi i stedet med overdrevne mængder af ALT. Vi startede derfor på lækkerierne lørdag eftermiddag og var først færdige i går aftes og jeg må indrømme, at mit ellers så bageglade hjerte er fuldstændig tilfredsstillet nu.

I får selvfølgelig opskrifterne på nogle af alle julegodterne inden for nærmeste fremtid – særligt ingefærkagerne og karamellerne med vanilje, salt og hasselnødder skal I glæde jer til – de er mine yndlings.

I dag får I opskriften på noget lidt sundere juleknas, nemlig endnu en rødkålssalat, som måske ikke syner af meget, men som smager helt fantastisk af sesamolie, lime og frisk ingefær. Salaten er asiatisk inspireret og er et godt bud på en utraditionel rødkålssalat juleaften, hvis I ellers tør. Personligt er den her udgave min favorit, da jeg er helt vild med sesamolie. Det har simpelthen den lækreste smag!

God mandag 🙂

Ingredienser (4 pers)

Salat

  • 1/4-1/2 rødkål, afhængigt af størrelsen
  • 3 forårsløg
  • 1 æble (gerne af sorten Ingrid Marie)

Dressing

  • 4-5 spsk sesamolie
  • Saften af 1 moden lime
  • 1 stor spsk fintrevet ingefær
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl ingefær og riv det fint på et rivejern. Kom det i en lille skål sammen med resten af ingredienserne til dressingen og rør det hele godt sammen. Stil til side.
  2. Snit rødkål og forårsløg i fine, tynde strimler og skær æblet i små tern. Kom ingredienserne i en stor blandingsskål, hæld dressingen over og vend godt rundt. Lad salaten trække i 15 minutter og servér så straks.

Velbekomme 🙂

IMG_3014

FullSizeRender

IMG_3016

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul // Pizza med rødkål