• ···
Tærte med bagte blommer, gedeost og rosmarin

Jordbærtærte med mascarponecreme, mørk chokolade og pistaciebund

FullSizeRender(107)

IMG_8183

FullSizeRender(104)

Hov! – Så kom der sørme en dessertopskrift mere. Men den her skulle I altså have, så hvis I ikke er i humør til sukker, smør og fløde, er det okay at springe fra med det samme 🙂

Jeg har lige siden forleden dag, hvor jeg blev nødsaget til at lavet en anden tærte, end den jeg havde forestillet mig, været helt besat af tanken om at lave en desserttærte med mascarponecreme. Egentlig synes jeg, som udgangspunkt, at mascarponecreme lyder en smule kvalmende, da det jo er lavet af… ja… ost. Men siden mine tanker blev invaderet af den fløjlsbløde friskost, har jeg simpelthen været nødt til at forsøge mig med cremen alligevel. Det går jo heller ikke at have forudindtagede meninger om mad, som jeg faktisk ikke engang har smagt. Mascarponecremen blev derfor igangsat og indhyldet i en sikker synfoni af velkendte dessertkomponenter, i tilfældet af, at den smagte helt forfærdeligt.

Men, men, men. Det var jo slet ikke tilfældet. I kender helt sikkert de desserter, hvor man bare tænker “WOW” lige så snart man ser dem. Det gør jeg i hvert fald, og den her dessert var sådan én. For søren da! Pistaciebund, mørk chokolade, mascarponecreme (der smager overraskende meget som vaniljecreme) og så selvfølgelig søde danske jordbær på toppen. Jeg var solgt!

… Så fra nu af lover jeg, at jeg aldrig  mere taler dårligt om mascarponecreme igen 🙂

Rigtig god bagelyst.

Ingredienser:

Bund
100 g blødt smør
150 g hvedemel
40 g usaltede pistacienødder
1 æggeblomme
3 spsk flormelis

Fyld
100 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
500 g mascarpone
60 g brun farin
1, 5 dl piskefløde
Kornene af 1/2 vaniljestang
Skallen og saften af 1/2 øko citron

Pynt
500-700 g søde danske jordbær
Lidt flormelis

Fremgangsmåde:

1) Bund: Kom pistacienødder i en blender og kør indtil de har samme konsistens som savsmuld med små klumper. Kom pistacien i en skål, tilsæt resten af ingredienserne til bunden og saml hurtigt massen til en klump. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 min – 1 time.

2) Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn).

3) Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i et tærtefad á ca. 22-24 cm i diameter. Pres dejen godt ned i tærteformen og ud i kanterne. Prik huller hele vejen rundt i bunden med en gaffel og skær kanterne til, hvis der hænger dej ud over.
Bag tærten i ca. 20 minutter ved 180 grader, eller indtil kanterne er gyldne. Køl herefter tærtebunden helt af.

4) Fyld: Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og hæld den over den afkølede tærtedej. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen i et jævnt lag og træk det gerne op af tærtebundens sider. Stil bunden i fryseren i ca. 15 minutter til chokoladen er stivnet. Lav mascarponecremen imens.

FullSizeRender(106)

Tærtebunden, inden den afkøles i fryseren.

5) Hak citronskal fint og pisk den sammen med halvdelen af mascarponen og de øvrige ingredienser til fyldet. Den brune farin skal opløses helt. Tilsæt herefter resten af mascarponen og pisk igen. Vær forsigtig med at overpiske cremen, da den ellers bliver meget tung.

6) Skyl jordbærrene, skær toppen af dem og skær dem i 1/4, 1/6 eller skiver.
I skridt 7 kan I anrette jordbærrene som I ønsker, men jeg gjorde det ved at lægge tre lag jordbærskiver over bunden, herefter lagde jeg jordbærstykker ovenpå jordbærskiverne, som var skåret i 1/4, og til sidst pyntede jeg med hele jordbær (se evt. billederne, hvis min forklaring bliver for kringlet).

7) Tag bunden ud af fryseren og fordel mascarponecremen jævnt henover. Dekorér med jordbærrene på den ønskede måde. Umiddelbart inden servering drysses tærten med lidt flormelis.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(108)

FullSizeRender(109)

English: A lovely danish classic: strawberry pie with mascarpone filling. I took the chance of adding chopped pistachios to the crust which turned out perfect. Bake away 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med bagte blommer, gedeost og rosmarin