• ···
Aspargestærte med gedeost og timian

Jordbær-hindbærsalat med ristede sennepsfrø og saltede mandler

FullSizeRender

FullSizeRender

IMG_8097

Den her dejlige sommersalat ville jeg have lavet i søndags, hvor vi var på Grundlovs-skovtur med venner og familie.

Desværre havde alle butikker lukket, da jeg tog ned for at handle, så jeg måtte være kreativ og lavede i stedet en tærte med alle mulige ingredienser, der slet ikke passede sammen. Tærten viste sig heldigvis at være et bedre valg end salaten, for det var steghedt og salaten ville have mistet al livskraft i en varm tupperware.

I går var der bedre vilkår for en salat, da ham med skægget og jeg var oppe i mine forældres sommerhus og bade og sole og hygge os. Der er simpelthen ikke noget dejligere end at sidde i solen med en bog og når man er blevet så varm, at man ikke kan holde til det mere, lader man sig sænke ned i det iskolde havvand for så at starte forfra med bog og solbadning igen. Neeej, det er skønt!

Og efter sådan en dag, passer en jordbærsalat virkelig godt.
Når det er så varmt, som det er for tiden, synes jeg, det er super lækkert med mad, der er frisk, let og fyldt med modne sommeringredienser. Samtidig må maden gerne indeholde noget salt efter de mange timer i skolen, så spring ikke de saltede mandler og sennepsfrøene over. Begge dele knaser perfekt i salaten og på trods af sennepsfrøenes navn, smager de slet ikke af sennep, når de tilberedes.

En rigtig sommersalat!

God hakkelyst 🙂

FullSizeRender_2

Ingredienser (4-5 pers)

 • 150 g mandler + 1,5 dl vand + 2 spsk salt
 • 200 g spinat
 • 2 håndfulde rucola
 • 350 g danske jordbær
 • 200 g hindbær
 • 1 spsk olivenolie
 • 3 spsk sorte sennepsfrø
 • 3 spsk crema di balsamico (tyk, indkogt balsamico)

Fremgangsmåde

 1. Kom vand og salt i en lille gryde og varm det op indtil saltet er opløst. Tilsæt mandlerne og giv dem et hurtigt opkog. Sluk for varmen og lad mandlerne trække under låg i 20 minutter.
 2. Varm ovnen op til 150 grader varmluft. Dræn mandlerne for vand, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter. Vend rundt i dem et par gange. Afkøl på en rist.
  Mandlerne er måske ikke helt sprøde, når de tages ud af ovnen, men bare rolig, det kommer efterhånden, som de køler af.
 3. Skyl spinat, rucola, jordbær og hindbær og afdryp godt. Skær toppene af jordbærrene og skær dem i kvarte.
 4. Varm en gryde op med 1 spsk olivenolie og rist sennepsfrøene indtil de begynder at poppe. Rist herefter videre i 3-5 minutter. Husk at lægge låg på gryden, ellers hopper frøene rundt i hele køkkenet!
 5. Anret til sidst salaten i lag, så balsamicoen ikke farver det hele: først salat, så jordbær, hindbær, lidt mandler, lidt sennepsfrø og dryp så med 1 spsk balsamico. Gentag to gange til.

Servér salaten straks til grillmad ude i det fri 🙂

FullSizeRender_1

IMG_8094

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aspargestærte med gedeost og timian