• ···
6 sunde smoothies

Imamen der besvimede (fyldte auberginer)

IMG_6560

IMG_6559

FullSizeRender_3

Auberginer er lige så smukke, som de er neutrale i smagen.

Der sker først noget med smagsaromaerne, når auberginen steges eller grilles, men så bliver grøntsagen også venner med de fleste råvarer og kan bruges i alverdens sammensætninger: salater, sammenkogte retter eller som i dag; i eget kød og saft.

Det lidt spøjse navn imamen der besvimede – eller Baba Ganoush, som det hedder på Arabisk – kommer sig efter sigende af, at imamen der spiste de fyldte auberginer, besvimede fordi han var så henrykt over smagen… Det er da en meget sød historie 🙂

Og auberginerne smager da også helt vidunderligt af røget auberginefyld, persille og ristede pinjekerner, så jeg kan godt forstå den besvimede imam. Oveni er retten enkel, nem og super sund!

Giv opskriften et skud, hvis I mangler inspiration til vegetariske hovedretter eller har lyst til at servere noget smukt og anderledes for jeres weekendgæster.

God kogelyst!

Ingredienser (3-4 pers)

 • 3 auberginer
 • 5 dl kogende grøntsagsbouillon
 • 1 pose pinjekerner á 50 g
 • 300 g rødløg
 • 4 store fed hvidløg
 • 3-5 spsk olivenolie
 • 1 dåse hakkede tomater á 400 g
 • Salt, peber og 1/2 tsk sukker
 • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Fjern eventuelt stilken fra auberginerne og halvér dem på langs. Læg dem på en bageplade med høj kant med skæresiden opad og hæld kogende bouillon i bunden. Bag auberginerne i ovnen i ca. 25 minutter. Forbered fyldet imens.
 3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en tykbundet gryde op med 3 spsk olie og svits løgene ved middelvarme i ca. 5 minutter. De må ikke branke. Tilsæt hakkede tomater og krydr med salt, peber og sukker. Lad saucen simre ved lav varme indtil auberginerne er færdige.
 4. Tag auberginerne ud af ovnen, hæld bouillonen fra og skrab indmaden ud med en ske, så auberginerne danner en skål (obs: de er meget varme). Sørg for at aubergineskålene ikke er alt for tynde, ellers mister de formen under bagningen. Hak indmaden groft og persille fint og vend det i tomatsaucen. Smag til med salt og peber.
 5. Pensl bagepladen eller et stort ovnfast fad med 1-2 spsk olie, læg de udhulede auberginer på og fordel saucen i. Drys med pinjekerner og bag auberginerne i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Servér med en grøn salat og brød.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender

FullSizeRender_2

FullSizeRender_1

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 sunde smoothies