• ···
Bananbrød med kanel og nellike

Hurtige havregrynsboller

FullSizeRender

FullSizeRender

IMG_4909

Så blev det mandag igen. Og februar. Jeg synes virkelig, at tiden går stærkt i de her måneder!

I fredags var jeg til fødselsdagsfest for Bloggers Delight sammen med 150 andre bloggere på den Blå Radise på Amager. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor jeg fik sat ansigt på mange af de piger, som jeg kender igennem de sociale medier, men aldrig har mødt i virkeligheden og rammerne for arrangementet, havde Bloggers Delight stablet på benene til UG! 3-retters menu, speciallavet Jane Kønig halskæde til alle gæsterne og Polaroidkameraer til fri afbenyttelse – jep, alt var tilrettelagt i bedste bloggerstil!
Jeg var i bil og tog forholdsvis tidligt hjem fra festen, men jeg kunne se på de sociale medier, at der blev danset til langt ud på natten 🙂

I lørdags bagte jeg havregrynsboller, som resultat af at have været sammen med min veninde i sidste uge, som fortalte, at hendes kæreste bagte mine koldhævede gulerodsboller hele tiden – han savnede dog en opskrift, hvor bollerne ikke skulle hæve i så mange timer og jeg gik derfor i tænkehjørnet og kom frem til de her boller.

Havregrynsbollerne indeholder kun 7 ingredienser, er bagt med 100% fuldkorn og skal kun hæve i 30-45 minutter, så det bliver ikke nemmere for en bageglad mand (eller kone). Jeg havde egentlig forberedt mig på, at bollerne ville blive lidt kedelige, da jeg normalt tilsætter krydderier som kanel og kardemomme for at give dem ekstra smag, men bollerne blev simpelthen så gode! Jeg spiste to styks uden at blinke med øjnene og ham med skægget var også yderst begejstret.

God bagelyst! 🙂

Ingredienser (11 stk)

 • 20 g gær
 • 8 dl lunken vand
 • 3 æg
 • 20 g salt
 • 1 spsk flydende honning
 • 700 g havregryn
 • 200 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

 1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser lidt ad gangen og rør indtil dejen er jævn og sammenhængende. Dejen er forholdsvis klistret, det skal den være. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter, overdækket.
 2. Beklæd en bageplade med bagepapir. Rør kort i dejen, som nu gerne skulle være blevet en del fastere, og fordel dejen i 11 store klumber på bagepladen. Dette gøres nemmest ved at bruge to spiseskeer.
 3. Opvarm ovnen til 275 grader og stil bollerne til efterhævning imens.
 4. Sæt bollerne i ovnen, skru ned på 250 grader og bag bollerne i ca. 20-22 minutter. Lad dem køle af på en rist i 5 minutter inden de nydes (gerne med tandsmør).

Velbekomme! 🙂

IMG_4908

IMG_4904

IMG_4897

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med kanel og nellike