• ···
Fantastiske frugtboller med hvidtøl, figner og abrikoser

Hjemmelavede tortillas

FullSizeRender(7)

FullSizeRender(9)

FullSizeRender(8)

Hjemmelavede tortillas er altså meget bedre, end dem man kan købe sig fra. Punktum.
Og det siger jeg selvom, at jeg forsøgte at lave nogle forleden dag, hvor det gik virkelig dårligt.

Jeg er ikke helt sikker på, hvor det gik galt, men jeg tror ikke, at jeg kom nok mel i dejen, for jeg kunne slet ikke rulle tortillaerne ud, uden at de gik i stykker eller hang fast i bordet eller kagerullen.

Køkkenet blev derfor mere og mere rodet, og til sidst blev jeg så sur, at jeg gav op, forbandede pandekagerne langt væk og smed dej, mel og hvad der ellers kunne forbindes med tortillaer i skraldespanden. Jeg bryder mig virkelig ikke om at lave mad, når jeg ikke kan finde ud af det!

Jeg tog dog kampen op med tortillaerne igen dagen efter, og de her blev heldigvis meget bedre, og smagte så godt, at jeg nu foretrækker at bage mine egne i stedet for at købe dem færdiglavet.

Hvad er jeres erfaring med hjemmelavede tortillas? Hænger jeres altid godt sammen? Tips og tricks er meget velkomne 🙂

Ingredienser (8 tortillas):

3 dl vand
1 spsk olivenolie
1, 5 tsk salt
Ca. 4 dl majsmel
Ca. 4 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

1) Rør vand, olie og salt sammen i en skål. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til sidst dejen med hænderne, når den bliver for hård at røre i. Dejen bliver mere klistret end en almindelig dej, men sådan skal den være. Tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis den er alt for klistret.

2) Dej dejen i 8 lige store stykker og rul dem ud til tynde tortillas på et meldrysset bord (brug majsmel). Det er vigtigt, at der er mel på bordet og kagerullen, da dejen ellers klistrer fast. Drys lidt mel på den ene side af tortillaen, inden den bages (se billedet nedenfor).

FullSizeRender(11)

3) Varm en stor pande op uden fedtstof – panden skal være godt varm. Læg forsigtigt tortillaen på panden, med den meldryssede side nedad, og bag den i 3-4 minutter på hver side, eller indtil den har fået karakteristiske brune pletter, som vist på billederne. Gentag med resten af tortillaerne.

4) Efterhånden som tortillaerne bliver bagt, lægges de på en tallerken og overdækkes med et fugtigt viskestykke. Når tortillaerne bages, bliver de stive, men det fugtige viskestykke gør dem bløde igen.

Fyld tortillaerne med det ønskede fyld og servér. Jeg fyldte mine med tomatsauce med soyaprotein, salat, avocado, agurk, tomater og frisk timian.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(10)

FullSizeRender(6)

English: Tasty and easy-to-make corn tortillas with soy protein, salad and fresh thyme 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fantastiske frugtboller med hvidtøl, figner og abrikoser