• ···
Foccacia med to slags tomater og rosmarin

Hindbær-cheesecake med hvid chokolade og friske bær

FullSizeRender_2

IMG_7334

Endelig fredag!

Det har jeg glædet mig til hele ugen, for i morgen rejser jeg med min kæreste og hans forældre på cykelferie til Mallorca – og forhåbentlig er der noget varmere end herhjemme.

I weekenden holdt jeg som bekendt surprise-fødselsdag for min kæreste og til dessert havde jeg lavet den her hindbær-cheesecake med hvid chokolade og friske bær. Jeg tænkte, at I skulle have opskriften at gå på weekend på. Den kan måske give jer dessertinspiration, hvis I skal have gæster – eller I kan lave den til jer selv… Under alle omstændigheder sætter kagen mundvandet i gang, for fin er den og godt smager den!

Cheesecaken har en dejlig frisk og let syrlig smag af hindbær og er en helt eminent forårs- eller sommerdessert. Den er mousseagtig i konsistensen og salt og kikseagtig i bunden. Og så har den stadig en vis ballast, som jeg mener en cheesecake skal have.

Hvis I vil give kagen et renere udtryk, kan I undlade at pynte den med hvid chokolade – som I kan se, tog det lidt overhånd for mig og jeg synes mest af alt, at det ligner, at jeg har pyntet kagen med revet parmesan. Men jeg kunne ikke styre mig og det smagte godt. Husk også at lave kagen dagen før den skal spises, da den skal hvile i køleskabet natten over.

… Og I er selvfølgelig meget velkomne til at følge med i vores ferie på Instagram, det er altid hyggeligt, når I kigger med 🙂

Rigtig god weekend!

FullSizeRender_1

Ingredienser (ca. 16 pers)

 • 250 g frosne hindbær
 • 40 g flormelis
 • 350 g Digestivekiks
 • 125 g smør
 • 1 tsk salt
 • 200 g hvid chokolade + eventuelt lidt ekstra til pynt
 • 3 spsk sukker
 • 400 g Philadelphia flødeost (fuldfed)
 • 300 g cremefraiche 38%
 • 3 blade husblas
 • 2 dl piskefløde
 • 2-300 g blandede friske bær til pynt

Fremgangsmåde

 1. Optø hindbær i mikroovn eller i en gryde. Mos bærrene med en gaffel og bland med flormelis. Stil på køl.
 2. Kom digestivekiks i blender og blend dem til fint mel. Jeg brugte en stavblender med tilhørende, lukket stavblenderglas og gjorde det af flere omgange. Smelt smørret og hæld det over kiksene sammen med 1 tsk salt og rør massen jævn. Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir og kom kiksemassen på. Pres massen jævnt ned i bunden og stil formen på køl mens resten laves.
 3. Hak den hvide chokolade groft og smelt den over vandbad ved lav varme.
 4. Pisk sukker og Philadelphia sammen i 1-2 minutter, tilsæt cremefraiche og pisk kort indtil massen er ensartet.
 5. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom det i en gryde med det vand, der hænger ved og smelt det ved lav varme. Stil til side.
 6. Vend den smeltede chokolade i osteblandingen af flere omgange. Tilsæt den tempererede husblas i en meget tynd stråle, mens der piskes hurtigt (ellers kommer der tråde i kagen). Tilsæt fløde og pisk kort indtil massen er jævn.
 7. Vend forsigtigt hindbærpuréen i osteblandingen (gem 3 spsk). Bland det ikke helt sammen, men lad massen være marmoreret. Hæld massen over kiksebunden og udjævn den forsigtigt. Hæld 3 spsk hindbærpuré over cheesecaken og brug en tandstil eller en teske til at tegne marmoreringer i overfladen. Dæk med sølvpapir og stil den i køleskabet natten over.
 8. Næste dag pyntes cheesecaken med de ønskede bær og eventuelt hvide chokoladespåner. Lad kagen temperere i 1 time inden servering.

Velbekomme!

IMG_7333

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foccacia med to slags tomater og rosmarin