• ···
Halloween // Krydrede havregrynskager med græskar

Halloween // Tagliatelle med cremet butternut squash sauce

FullSizeRender

FullSizeRender_1

IMG_1399

IMG_1406

Her kommer den sidste Halloween opskrift i denne omgang.

Jeg tror efterhånden også, at jeg har gjort mit, for at støtte græskarsalget i Danmark – jeg har stort set kun lavet mad med græskar, de sidste to uger. Som jeg har nævnt før, går jeg ikke særlig meget op i Halloween, men jeg må indrømme, at jeg, igennem de sidste par uger, er blevet meget glad for græskar og deres kulinariske potentiale. Så mon ikke, at jeg skal lave noget retter med de (u)hyggelige bær igen til næste år?

Dagens opskrift består af økologisk rug tagliatelle med en lækker, cremet butternut squash sauce med fløde og parmesanost. Retten kan både spises til hverdag og fest, da den er nem at lave og hurtigt kan anrettes dekorativt, hvis der kommer gæster på besøg. Rug tagliatellen kan udskiftes med almindelig hvedeholdig pasta, hvis I bedre kan lide det – jeg kan dog godt lide, at der er lidt bid i pastaen, specielt når saucen er lavet med fløde og ost.

God kogelyst 🙂

Ingredienser (4 pers)

 • 1 butternut squash
 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rød chili
 • Smør eller olivenolie til stegning
 • 1/2-1 dl piskefløde
 • 40 g parmesanost + ekstra til drys
 • Salt og peber
 • 400 g tagliatelle (jeg brugte rug tagliatelle fra Il Fornaio, som I kan se på billedet ovenfor)
 • Et par kviste frisk timian (kan udelades)

Endvidere: en stavblender/blender.

Fremgangsmåde

 1. Skær skrællen af butternut squashen, flæk den på langs og skrab kernerne ud. Skær squashen i små tern á 2×2 cm. Pil og hak løg, hvidløg og chili fint.
 2. Varm en tykbundet gryde op med 1 spsk smør eller 2 spsk olie og sautér grøntsagerne ved god varme i ca. 10 minutter. Krydr godt med salt og peber. Hæld vand i gryden, så grøntsagerne næsten er dækket og lad dem simre under låg indtil de er møre, ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen, hæld 1/2 dl vand fra, og blend grøntsagerne, med en stavblender, til en cremet, klumpefri sauce. Stil saucen tilbage på blusset ved lav varme, tilsæt fløde og parmesan og smag igen til med salt og peber.
 3. Kog pastaen i rigelig, letsaltet vand i ca. 6-8 minutter. Hæld vandet fra og kom pastaen op i gryden med saucen. Vend godt rundt og anret den cremede tagliatelle på store dybe tallerkner. Drys med ekstra parmesan, peber og eventuelt frisk timian. Servér straks.

Velbekomme 🙂

IMG_1400

IMG_1397

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween // Krydrede havregrynskager med græskar