• ···
Sunde brombærmuffins

Gulerods-squashtærte

FullSizeRender(74)

FullSizeRender(70)

FullSizeRender(72)

Jeg har i lang tid haft lyst til at bage en gulerodstærte, hvor fyldet ligner en dekorativ spiral, som det øverste billede gerne skulle illustrere. Hvis det bliver gjort rigtigt, er det nemlig ret pænt 🙂
Jeg lavede tærten i sommerhuset i sidste weekend, men jeg havde hverken et mandolinjern eller en bred kartoffelskræller, så grøntsagsstrimlerne blev skåret med en almindelig køkkenkniv. Desværre blev strimlerne alt for tykke (efter min mening), og det resulterede i, at tærtens spiral blev mere mandelformet, end den blev rund. Men, ja ja. Nogen gange må man affinde sig med, at ens mad går egne veje og får et mere rustikt look end kokken havde tænkt sig. Og sådan blev det altså den dag. Men trods skønhedsfejl, blev tærten rigtig god og smagte skønt af frisk timian og citron. Og der var godt bid i gulerødderne 🙂

Tip: Hvis I har et mandolinjern, så brug det til at skære grøntsagerne med. Grøntsagsstrimlerne skal ikke være for tynde, men ca. halvt så tykke, som vist på billederne.

God fornøjelse 🙂

Ingredienser (1 tærte/22 cm diameter):

Tærtedej
100 g blødt smør
2 spsk olivenolie
100 g hvedemel
75 g fuldkornsrugmel
ca. 50 g fuldkornshvedemel
2-3 spsk vand
1 tsk tørret timian
1 tsk salt

Fyld
300 g gulerødder
1 squash
3 æg
1 dl mælk
100 g hytteost
25 g revet parmesan
Salt og peber
Friske timiankviste
Skallen af 1/2 øko citron

Fremgangsmåde:

1) Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hurtigt dejen. Dejen skal ikke æltes for længe, men skal bare hænge sammen og samles til en kugle. Pak dejen ind i husfilm og læg den i køleskabet i en times tid.

2) Skyl gulerødder og squash og skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i lange strimler på et mandolinjern eller med en kniv. Stykkerne skal have samme længde, ca. 10-15 cm, og være så tynde, at man kan bøje dem en smule, uden at de knækker.

3) Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4) Pisk æg, mælk, hytteost, parmesan og halvdelen af citronskallen sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

5) Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og læg den forsigtigt i et tærtefad. Pres dejen godt ud i siderne og ned i fadets bund. Prik huller hele vejen rundt i dejen med en gaffel.

6) Hæld æggemassen over tærtebunden og fordelskiftevis gulerods- og squashstrimler i fadet, så der formes en spiral. Det er nemmest at starte ved tærtefadets kant og arbejde sig ind mod midten. Sørg for at grøntsagsstrimlerne ligger tæt, så der er plads til dem alle sammen. Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.

7) Når tærten er færdigbagt, tages den ud af ovnen og køles af i 5 minutter. Pynt derefter med resten af citronskallen og friske timiankviste.

Servér tærten med en god tomatsalat lavet med gedefeta, oliven og balsamico.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender(71)

FullSizeRender(73)

English: A beautiful easy-to-make carrot and zucchini pie with wholegrain crust. It tastes like summer, lemon and fresh thyme 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde brombærmuffins