• ···
Cheesecake med kaffe og Bailey

Grønne fiskefrikadeller

FullSizeRender

FullSizeRender_2

IMG_9040

De er egentlig mere gule end de er grønne, de her fiskefrikadeller, men jeg har kaldt dem ‘grønne’, for at illustrere, at de indeholder en masse grøntsager 🙂

Som jeg har nævnt tidligere, spiser jeg fisk en gang imellem og både min kæreste og jeg vil som udgangspunkt gerne spise fisk mindst én gang om ugen. Desværre lykkes det kun sjældent, fordi jeg efterhånden er så vant til at lave vegetarisk mad, men i sidste uge tog jeg mig sammen og lavede fiskefrikadeller. Det er underligt, at det er så svært med en fast ugentlig fiskedag, for sådan en gang hjemmelavede fiskedeller, smager altså godt. Min kæreste, som har det lidt stramt med visse former for fisk, var også glad for dem og det tror jeg blandt andet skyldes, at de indeholder en masse grøntsager.

Hemmeligheden bag gode fiskefrikadeller er at stege dem længe ved middelvarme. Hvis de ikke bliver gennemstegt, ender dellerne med en rå midte, som ikke er særlig lækker, med mindre man er helt vild med (rå) fisk.

God fornøjelse 🙂

Ingredienser (12-15 stk)

 • 75 g frossen spinat
 • 50 g gulerod
 • 50 g hvidkål
 • 1/2 rød chili
 • 1 pakke fiskefars (jeg købte en pakke med en blanding af torsk og laks)
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 håndfuld hakkede krydderurter (jeg brugte persille og timian)
 • Salt og peber
 • Smør og olie til stegning

 

Fremgangsmåde

 1. Optø spinaten ved stuetemperatur eller i mikroovn. Pres overskydende væske fra og hak spinat, gulerod, hvidkål og chili fint. Kom det i en skål.
 2. Tilsæt fiskefars, citronsaft og hakkede krydderurter og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
 3. Varm en pande op med en blanding af smør eller olie og kom klatter af fiskefars på panden, 1 spsk fars = 1 fiskefrikadelle. Steg fiskefrikadellerne i ca. 8 minutter på hver side ved middelvarme.

Server eventuelt fiskefrikadellerne med kogte kartofler og sund coleslaw.

Velbekomme 🙂

FullSizeRender_1

IMG_9044

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med kaffe og Bailey