• ···
Jordbær-hindbærsalat med ristede sennepsfrø og saltede mandler

Grillede peberfrugter med quinoa, persille og feta

IMG_8137

IMG_8131

IMG_8130

Hvis I er glade for grillmad, men mangler vegetarretter til selvsamme formål, så kommer der en ret i dag, som I vil elske!

Det kan godt være en udfordring at finde på grillopskrifter, hvis man gerne vil skifte kødet ud med grøntsager, for alt andet lige er det nu engang oplagt at lægge kød og fisk på Weberen. Det kan selv jeg se. Man kan selvfølgelig altid grille de klassiske grøntsagsspyd, men det bliver altså lidt kedeligt i længden, så det er godt med nogle gode valgmuligheder.

Fyldte peberfrugter er ikke en ny opfindelse, men når de bliver grillet får de den lækreste røgede smag, som mad kun får, når det bliver grillet. Jeg har blandt andet fyldt de her med quinoa og sojaprotein, så de giver en god mæthedsfølelse og sammen med et stykke flute og nye kartofler, udgør de et rigtig lækkert aftensmåltid. Og hvem ved, måske hjemmelavet koldskål til dessert?

På søndag skal mine svigerforældre og jeg til cykelløb, hvor vi skal cykle 133 km (ham med skægget skal spare benene til weekenden efter) og hvor vil jeg så hen med det? – Jo, først og fremmest synes jeg, at det er NOGET langt, vi skal cykle, men jeg glæder mig også til bagefter, for der spiser vi, traditionen tro, ALTID den her lasagne, som simpelthen er verdens bedste (jeps) og som er blevet en post-sports-yndlings-ret, fordi den passer sig selv i ovnen, mens man er i bad. Med andre ord kan jeg varmt anbefale jer at lave den, hvis I mangler inspiration til virkelig god vege-mad, der fylder depoterne godt op efter træning (eller bare på en helt almindelig hverdagsaften). Den er bare god!

Ha’ en dejlig weekend! 🙂

Tip: Peberfrugterne kan også sagtens bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Og så smager det RIGTIG godt med 1 tsk grillmarinade i hver peberfrugt, hvis I har noget tilovers fra kødet.

IMG_8138

Ingredienser

 • 90 g hvid quinoa
 • 50 g granuleret sojaprotein (tørret vægt) + 2 dl kogende grøntsagsbouillon
 • 1 rødløg
 • 1 squash
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 bundt persille
 • 5 store peberfrugter (eller 7 små)
 • 200 g feta
 • 3 fed hvidløg
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Skyl quinoa grundigt og kog det i 10 minutter i forholdet 1 del quinoa til 2 dele vand. Hæld eventuelt overskydende kogevand fra og vend 1/2 tsk salt i.
 2. Kom sojaprotein i en skål, hæld kogende grøntsagsbouillon over og lad det trække i 5-10 minutter. Rør rundt og vend det sammen med quinoaen.
 3. Pil og hak rødløget fint. Hak squash fint. Hak persille fint.
 4. Varm en pande op med olivenolie og svits løg og squash i 10 minutter. Sluk for varmen. Vend quinoa/sojaprotein, fintsmuldret feta og persille i. Pil hvidløgene og pres dem med en hvidløgspresser, ned i massen. Smag til med salt og peber.
 5. Skær toppen og de hvide hinder ud af peberfrugterne og skyl dem for kerner. Fyld quinoamassen i (pres det godt ned med en ske), kom eventuelt lidt grillmarinade i og sæt toppen på igen. Pensl dem med lidt olie. Hvis der er fyld tilovers kan det med fordel spises til frokost næste dag. Pak hver peberfrugt ind i sølvpapir.
 6. Grill peberfrugterne i 20-30 minutter, afhængigt af hvor meget knald der er på grillen.

Velbekomme 🙂

IMG_8135

FullSizeRender

   

3 kommentarer

 • Nicoline

  Hej med dig!
  Jeg er en forholdsvis ny læser, men jeg vil lige give dig lidt ros med på vejen. Dine opskrifter er super inspirerende og nemme at gå til. Har flere af dem gemt 😉
  Lavede en af de her peberfrugter forleden dag, og det blev så lækkert!
  God dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hvor er du bare sød, Nicoline. Tusind tak for din dejlige kommentar! – jeg blev simpelthen så glad, da jeg læste den. Og super godt, at opskrifterne er nemme at gå til, det er et af mine store ønsker! 🙂 Rigtig god aften. Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Grillede peberfrugter med quinoa fra Kitchen by Eve: Grillede peberfrugter er lidt af en klassiker og er noget af det tilbehør, jeg holder rigtig meget af. Her er en sund, og virkelig lækker udgave. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær-hindbærsalat med ristede sennepsfrø og saltede mandler