• ···
Nespressokonkurrence og pizza med pesto og tomater

Genial hverdagsomelet

IMG_0476

IMG_0471

Nogle gange er man altså heldig at falde over en ret, som viser sig at smage rigtig godt! Sådan var det med dagens omelet.

Min kæreste og jeg har meget travlt for tiden, fordi vi endelig (!) har fundet en lejlighed, som vi flytter ind i til oktober og vi glæder os helt vildt! Vi fik nøglen i sidste uge og nu går alle døgnets vågne timer enten med at arbejde eller at ordne ting i lejligheden. Det er simpelthen så dejligt endelig at bruge kræfter på at sætte sin egen lejlighed i stand, i stedet for en lejelejlighed, som man skal flytte ud af efter et par år. Omvendt er det også en meget brat indføring i voksenlivet, når man bliver nødt til at ordne en masse ting, som bestemt ikke alle sammen er sjove, men simpelthen fordi man bliver nødt til det. Tough life 😉

En dag i sidste uge, hvor både min kæreste og jeg kom sent hjem, efter at have været på arbejde og inde i lejligheden efterfølgende, kastede jeg nogle rester sammen i et forsøg på at undgå at gå ned at handle. Det endte overraskende nok i den tyndeste, lækreste omelet, der var meget bedre end dem jeg har lavet før. Jeg var ellers sikker på, at jeg havde for få æg, men det viste sig at være godt for omeletten, der netop blev en omelet og ikke en æggekage, fordi den blev tynd. En genial hverdagsomelet. Prøv selv 🙂

Jeg vil endnu en gang bede jer om, om I ikke vil gå ind og stemme på min dessert i Nespressokonkurrencen, som I kan læse mere om her. Der er lækre præmier på spil og I kan bl.a. vinde 2 billetter til en eksklusiv middag, hvor min dessert har chance for at bliver serveret (og netop derfor skal I stemme). I kan stemme på desserten her.

Tusind tak for hjælpen og god kogelyst 🙂

FullSizeRender

Ingredienser (2-3 pers)

 • 1 stort rødløg
 • 1-2 fed hvidløg
 • 1 spsk olivenolie eller 1 klat smør
 • 200 g champignon
 • 4 store æg
 • 1/2 dl mælk eller yoghurt naturel
 • 40 g revet parmesan
 • 75 g spinat (svarer ca. til 2 håndfulde)
 • 1/2 rød chili (kan udelades)
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Pil rød- og hvidløg. Skær løget i fine både og hak hvidløg fint. Rengør champignon og hak dem groft. Skyl spinat og skær chili i fine ringe.
 2. Varm en stor pande op med olivenolie eller smør og sautér løg og hvidløg ved god varme i 2 minutter (de må ikke branke). Tilsæt champignon og halvdelen af chilien og sautér videre i 2 minutter (ikke længere end det). Krydr med salt og peber. Kom halvdelen af spinaten ved og lad det falde sammen mens æggemassen laves.
 3. Bland æg, mælk og halvdelen af parmesanen sammen i en skål. Krydr med salt og peber. Hæld æggemassen på panden og skru ned på lav/middel varme. Læg låg på panden (brug alternativt en bageplade) og steg omeletten i ca. 10 minutter indtil den har sat sig.

Pynt omeletten med resten af parmesanen, spinaten og chilien og servér med brød – gerne ristet rugbrød.

Velbekomme 🙂

IMG_0473

FullSizeRender_1

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nespressokonkurrence og pizza med pesto og tomater