• ···
'Æg i hullet'

Fyldig quinoasalat med saltede mandler og mynte

IMG_6878

IMG_6868

IMG_6871

Den her salat er simpelthen så god! Det ville jeg bare lige sige (så der ikke var nogen tvivl om det). Jeg har ikke lavet den før, men jeg er ret glad for fyldige salater og den her kombination af quinoa, saltede mandler og krydderurter viste sig at være virkelig lækker.

Salaten kan sagtens bruges som tilbehør, men den kan også udgøre et måltid i sig selv, da den mætter rigtig godt. Sérver den evt sammen med et godt stykke flûte.

God fornøjelse 🙂

Ingredienser (4 pers):
1 squash
1 aubergine
4 spsk olivenolie
Havsalt og peber
2 fed presset hvidløg
300 g quinoa (halvdelen kan evt. erstattes af bulgur)
7,5 dl vand
1 tsk stødt kanel
Saften af 1 citron
En håndfuld mynteblade
En håndfuld korianderblade
2 avocadoer
3 spsk rosiner
Kernerne fra 1 granatæble
100 g saltede mandler (kan købes i Irma, SuperBrugsen, Føtex osv.)

Fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 200 grader.

2) Skær aubergine og squash i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fordel 2 spsk olie ud over dem og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er møre og lysebrune i kanterne. Vend rundt i grøntsagerne ind imellem, så de ikke brænder på. Udfør trin 3 imens grøntsagerne er i ovnen.

3) Skyl quinoaen grundigt i en si og lad den dryppe af. Hæld den herefter i en gryde og tilsæt 7,5 dl vand, 1 tsk kanel og 1 tsk salt. Kog quinoaen i 15-20 minutter. Hæld herefter overskydende vand fra og lad quinoaen køle af.

4) Når grøntsagerne har bagt, tages de ud af ovnen og kommes i en stor blandingsskål. Tilsæt 2 spsk olivenolie, presset hvidløg, salt og peber og vend rundt.

5) Udsten avocadoen og skær den i små tern. Flæk granatæblet og pil kernerne ud.

6) Tilsæt herefter citronsaft, krydderurter, avocadotern, rosiner og quinoa til blandingsskålen, og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

7) Anret salaten på et stort fad og pynt med granatæblekerner og saltede mandler. Servèr salaten straks evt med et godt stykke flûte.

Velbekomme 🙂

IMG_6872

IMG_6869

IMG_6874

English: When it is summer – and since I am a vegetarian – I often eat hearty salads with a lot of proteins coming from seasonal fruit, vegetables, seeds or lentils.
Yesterday I made this amazing quinoa salad with salted almonds and fresh mint which can both be served as main course with a piece of bread or as a side dish.

Enjoy 🙂

   

1 kommentar

  • Alice Wischmann

    Vi vil gerne bede om to portioner her i receptionen kl 13 – kh Pernille og mor ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Æg i hullet'