• ···
Cremet hummus med ristede sesamfrø, hvidløg og chili

Fransk nougat med pistacienødder, mandler og tranebær

IMG_5709

FullSizeRender_1

IMG_5702

Forleden dag spurgte en af mine læsere, om jeg ikke ville lave en opskrift på fransk nougat. Det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg bliver simpelthen så glad, når I giver lyd fra jer, om det så er med spørgsmål til opskrifterne, ønsker om opskrifter eller ris og ros. Det gør mig i godt humør og giver mig ekstra motivation at vide, at I følger med derude – jeg ved jo godt, at I er der – men jeg lægger ekstra meget mærke til det, når I skriver kommentarer til mine opskrifter, så tusind tak for det!  🙂

Da jeg ikke havde prøvet kræfter med fransk nougat før, vidste jeg ikke, hvad jeg kunne forvente af processen, men alt i alt gik det fint med et par bump undervejs. Kogetiden tog lidt tid (ca. 45 minutter) og så forsøgte jeg at rulle nougaten ud mellem to stykker bagepapir uden at drysse dem med flormelis først, hvilket resulterede i, at nougaten opførte sig som superlim! Så det gik ikke så fint. Ham med skægget kom mig heldigvis til undsætning og sammen fik vi reddet nougaten. Der burde dog ikke være risiko for, at det går galt for jer, så længe I følger opskriften udførligt – jeg har rettet alle bumpene til.

Jeg lavede tre slags nougat, én med pistacienødder og tranebær, en anden med mandler og syltet ingefær og en tredje med pistacienødder, mandler, tranebær og mørk chokolade. Den sidste blev klart bedst, så opskriften går på sidstnævnte med hele moletjavsen. Opskriften giver en stor portion, så der er både nok til jer selv, kagebordet på arbejdet og en masse værtindegaver og I kan derfor sagtens halvere opskriften, hvis nougaten kun er til husbehov.

Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser (1 bageplade)

 • 100 g usaltede pistacienødder
 • 200 g mandler
 • 320 g honning
 • 520 g sukker
 • 160 g vand
 • 100 g glukose
 • 80 g pasteuriserede æggehvider (svarer ca. til 2 bægre)
 • 80 g sukker
 • Kornene af 1 vaniljestang
 • 1/4 tsk salt
 • 120 g tørrede tranebær

Endvidere: et bage/kogetermometer, flormelis og 100 g mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 150 grader og rist mandler og pistacienødder i 15-20 minutter indtil de har fået lidt farve.
 2. Kom honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme indtil det er 150 grader varmt. Det tager lidt tid, men sørg for at være over sukkermassen – efter 120 grader begynder det at gå stærkt.
 3. Pisk de pasteuriserede æggehvider og sukker til marengs og tilsæt vaniljekorn og salt.
 4. Hæld den varme sukker-honningmasse i marengsen i en tynd stråle, under konstant piskning (jeg fik min kæreste til at hjælpe). Pisk massen sammen i cirka 10 minutter indtil den får en sej og luftig konsistens. Vend pistacienødder, mandler og tranebær i.
 5. Læg et stykke bagepapir på bordet, drys med et gavmildt lag flormelis og hæld nougatmassen på. Drys nougaten og en kagerulle med flormelis og rul nougaten let ud – min fik en tykkelse på ca. 2-2,5 cm. Sæt nougaterne i køleskabet natten over.
 6. Næste dag delte jeg nougaten i to og lavede chokoladehvivler med smeltet chokolade på den ene halvdel, den anden skar jeg ud med en skarp kniv, dyppet i varmt vand og penslede stykkerne med mørk chokolade.
  Lad chokoladen størkne inden nougaten nydes eller skæres yderligere ud. Nougaten kan holde i op til 2 måneder pakket ind i bagepapir i en lufttæt beholder.

Velbekomme 🙂

IMG_5715

FullSizeRender

IMG_5705

   

4 kommentarer

 • Anna

  Tak for en virkelig god og inspirerende blog. Jeg ser normalt på rigtig mange mad-blogs, men den her, den er bare helt perfekt! Bliv endelig ved med det du gør 🙂
  Jeg vil gerne forsøge mig med denne opskrift. Jeg har noget glukosesirup herhjemme, er det godt nok at bruge som glukose, eller skal jeg have fat i noget specielt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Tak for de søde ord Anna, det betyder virkelig meget at du skriver det. Jeg bliver altid så glad for kommentarer 🙂 Glukosesirup og glukose er ikke helt det samme, men du kan sagtens bruge det du har derhjemme. Et ekstra tip er at smøre lidt smagsneutral olie på en dejskraber, når du skal hælde nougaten ud på det flormelisdryssede bagepapir, ellers hænger nougaten godt fast i både skålen og på dejskraberen. Rigtig god fornøjelse 🙂 Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Det kan jo egentlig næsten betegnes som grådigt, at man bare “tager og tager” (læser og læser) uden at give lidt igen til dig. Det er skrevet bag øret, at jeg skal blive lidt bedre til at kommentere. Tusinde tak for en skøn blog. Jeg vil helt sikkert kaste mig ud i den franske nougat, når jeg står får fødselsdagsbrunch om et par uger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kitchenbyeve

   Hvor godt at høre fra dig, Laura. Jeg sidder med et stort smil på læben nu 🙂 Jeg føler selvfølgelig ikke, at I bare tager – jeg elsker jo at dele opskrifter med jer – men jeg sætter kæmpe pris på jeres kommentarer, det hjælper på alt fra humør til opskrifter 🙂 Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet hummus med ristede sesamfrø, hvidløg og chili